1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YİNE Mİ OHİ?
YİNE Mİ OHİ?

YİNE Mİ OHİ?

Papadopulos ile görüşen Anastasiadis “Türk tarafının tezlerinin kabul edilmez” demiş

A+A-

Kıbrıs sorununda, tarafların Ortak Açıklamaya imza atmasının ardından Rum hükümetinden ayrılan Demokratik Parti’nin (DİKO) Başkanı Nikolas Papadopulos, bu ayrılığın ardından ilk kez Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le bir araya geldi.
   Politis ve diğer gazeteler, Anastasiadis ve Papadopulos’un önceki günkü görüşmede, Kıbrıs sorununu geniş şekilde ele aldıklarını belirtti.

    Papadopulos, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Anastasiadis’in “Kıbrıs Türk tarafının müzakere masasına kabul edilemez ve uzlaşmaz tezler sunduğu görüşünde olduğunu” söyledi.

Papadopulos, Ortak Açıklama’nın Kıbrıs Rum tarafı için kalkan görevi göreceği yönündeki görüşler konusunda partisinin haklı çıktığını ve bundan üzüntü duyduklarını belirterek, “ortak açıklamanın Kıbrıs Türk tarafı için kalkan görevi gördüğü” iddiasında bulundu.
    Papadopulos ayrıca, Anastasiadis’in Kıbrıs sorunundaki kararlarını benimsememelerine rağmen muhalefette olsalar dahi yapıcı tutum sergileyerek alternatif öneriler sunmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.