1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YİNE YAYA YİNE ÖLÜM
YİNE YAYA YİNE ÖLÜM

YİNE YAYA YİNE ÖLÜM

KANLI PAZAR

A+A-

Emine UYSAL

Ercan-Yonca kavşağı arasındaki yolun 1-2 kilometreleri arasında dün saat 17.30’da meydana gelen korkunç kazada 21 yaşındaki Fırat Demir’in (21)yönetimindeki taksi araçla çarptığı yaya (erkek) feci şekilde yaşamını yitirdi.

Kaza mahallinde yaşamını yitiren yayanın kimliği belirlenemedi. TMF 489 plakalı araçla Ercan Havaalanı’ndan Yonca Kavşağı istikametine doğru ‘dikkatsiz’ ve ‘süratli’ olduğunu belirtilen Fırat Demir, orta refüjde New Jersey tipi beton bariyer olan yolda yolun karşısına geçmeye çalışan, henüz kimliği tespit edilemeyene erkek bir şahsa çarptı.

Kaza mahallinde yaşamını yitiren yayanın cansız bedeni polis ambulansı ile Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kimliği belirlenemedi… Sadece radyosu vardı

Yayanın neredeyse telefon büyüklüğündeki radyosu dışında üzerinde kimliğini gösteren hiçbir belge çıkmadı.

Demirhan Polis Karakolu ekibi, Balıkesir köyündeki mandıralar bölgesine giderek, ölen kişinin kimliğini belirlemek için ileri soruşturma yürüttü ancak bir sonuç alınamadı.

Polisin, birkaç isim üzerinde durduğu ve bugün morgda yapılacak tanıtma ile yayanın kimliğinin belirlenmeye çalışılacağı öğrenildi.

Kazayı yapan Demir gözyaşlarını tutamadı

Kaza mahallinde Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi Amiri Mehmet Özatılgan’a kazanın nasıl olduğunu anlatan Fırat Demir, kaza mahalline gelen arkadaşlarına sarılarak, uzun uzun gözyaşı döktü. Demir, polis eşliğinde karakola götürüldü.

Kaza mahalline gelen Fırat Demir’in babası ve yakın akrabaları ise, kazada ölen kişinin Demir olduğunu sanıp, sinir krizi geçirdi. Demir’in babası ancak kazada ölen yayanın yüzünü görünce ikna olabildi. Büyük üzüntü yaşaya baba, oğlunu görmek için karakola gitti.

Bugün mahkemeye çıkarılacak

Trafik Şubesi ve Olay Yeri İnceleme Şubesi, kaza mahallinde uzun süre incelemelerde bulundu.

Sürücü Fırat Demir’in bugün “Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu başkasının ölümüne neden olma” suçlamasıyla Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılması bekleniyor.

Müslüman olmadığı saptandı

Polis Basın Subaylığı, yayanın Müslüman olmayan bir şahıs olduğunu ve kimliğinin tüm çalışmalara rağmen belirlenemediğini açıkladı.

Polisten yapılan açıklama aynen şöyle:

“Bugün (dün) akşam saatlerinde Ercan-Yonca Kavşağı arasında meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren erkek şahsın kimliği henüz tespit edilemezken müteveffanın Müslüman olmayan (gayrimüslim; sünnetsiz) bir şahıs olduğu tespit edilmiştir. Şahsın kimlik tespit çalışmaları devam etmektedir”

Üç gün üst üste kaza

Geçtiğimiz cuma günü öğlen saatlerinde Girne- Değirmenlik Dağyolu’nda beton mikseri ile otomobilin çarpışması sonucu 42 yaşındaki Tarık Yaycıoğlu yaşamını yitirmişti.

Cumartesi akşamı ise saat 23.30’da ise Lefkoşa- Gazimağusa anayolunda Mustafa Ekinci yönetiminde van tipi araçla yaya olan Zimbabwe uyruklu 21 yaşındaki Munshe Simunyu’ya çarparak, yaşamını yitirmesine neden olmuştu. Polis, üç kazayla ilgili de soruşturma başlattı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.