1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YKP’DEN ORTADOĞU İÇİN BM’YE ÇAĞRI
YKP’DEN ORTADOĞU İÇİN BM’YE ÇAĞRI

YKP’DEN ORTADOĞU İÇİN BM’YE ÇAĞRI

İsrail ordusunun Gazze’den hemen çekilmesi, bombardımanın derhal durdurulması, cinayetlerin son bulması için Birleşmiş Milletlere çağrıda bulunarak uluslararası baskının İsrail ve ABD üzerinde artması

A+A-

 

“GAZZE’DE BOMBARDIMAN DERHAL DURDURULSUN”

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), İsrail ordusunun Gazze’den hemen çekilmesi, bombardımanın derhal durdurulması, cinayetlerin son bulması için Birleşmiş Milletlere çağrıda bulunarak uluslararası baskının İsrail ve ABD üzerinde artmasını talep etti.

YKP’den yapılan açıklamada, Ortadoğu’daki İsrail saldırıları değerlendirildi.

ABD’nin Ortadoğu’daki müttefiki İsrail’in, yıllardır Filistin halkına yaptığı saldırılara geçtiğimiz haftadan itibaren yoğun şekilde devam ettiğine işaret edilen açıklamada, yüzlerce sivilin öldüğü, binlercesinin ise yaralandığı Gazze’de savaşın halklar ve insanlık üzerinde yarattığı tahribatın kabul edilebilir bir şey olmadığı vurgulandı.

YKP açıklamasında, İsrail-ABD ve Kıbrıs arasındaki siyasal ilişkilerin, Gazze’deki katliamla değerlendirilmesi gerektiği belirtilerek, “Kıbrıs’taki halklar ABD’nin ve müttefiklerinin çıkarları temelinde bölgenin yeniden dizayn edilmesine karşı çıkmalıdır” denildi.

Askersizleştirme ve silahsızlaştırmanın önemine işaret edilen açıklamada, Gazze’de yaşanan cinayetlerin son bulması için de acil bir ihtiyaç olduğu kaydedildi.

YKP’nin, İsrail ordusunun Gazze’den hemen çekilmesi, bombardımanın derhal durdurulması, cinayetlerin son bulması için Birleşmiş Milletler’e çağrıda bulunarak uluslararası baskının İsrail ve ABD üzerinde artmasını talep ettiği ifade edilen açıklamada, savaşsız, silahsız bir dünya için, Filistin halkına özgürlük talebi yinelendi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.