1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YÖDAK’IN ÇALIŞMALARI, ÖĞRENCİLERİN DİPLOMALARININ GEÇERLİLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ”
“YÖDAK’IN ÇALIŞMALARI, ÖĞRENCİLERİN DİPLOMALARININ GEÇERLİLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ”

“YÖDAK’IN ÇALIŞMALARI, ÖĞRENCİLERİN DİPLOMALARININ GEÇERLİLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ”

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlyas Doğan ve Din İşleri Başkanı Talip Atalay’ı kabul etti.

A+A-

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlyas Doğan ve Din İşleri Başkanı Talip Atalay’ı kabul etti.

Kabulde konuşan YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlyas Doğan, KKTC’deki üniversitelerin akademik kalitesi ve iyi yönetimi anlamında denetimler yapmak için Adada bulunduğunu anlattı.

Bir hafta boyunca gerekli denetimlerin yapıldığını ve değerlendirmelerinin sürdüğünü söyleyen Doğan, KKTC üniversitelerinin dünyada iyi bir yer edinmesi ve daha farklı ülkelerden öğrenci akışının sağlanması vasıtasıyla ekonomik anlamda da katkı sağlamak istediklerini söyledi.

Üniversitelerin en üst yetkilisi olarak Bakan Arabacıoğlu’nu ziyaret etmek istediğini dile getiren Doğan, Arabacıoğlu’nun bu konudaki önerilerini dinleyeceğini kaydetti.

YÖK’ün KKTC’de verilen diplomaların garantörü olduğunu, YÖDAK’a da her konuda destek olmaya hazır olduklarını bildiren Doğan, üniversitelerin verdiği diplomaların markalaşmaması halinde şu an için 65 bin olan öğrenci saysını korumanın zor olacağını anlattı.

Bu öğrencilerin çoğunun yabancı uyruklu olduğunu ve KKTC’yi dünyada tanıtma elçileri olarak görev yapacaklarını söyleyen Doğan, öğrencilerin gittikleri yerde diplomalarının işe yaramasının hem KKTC’ye devamlı öğrenci akışının sağlanmasında, hem de uluslararası ilişkiler anlamında sivil köprüler kurulmasında yararlı olacağını ifade etti.

ARABACIOĞLU

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu da ülkede 8 üniversitenin yanında bir de temel atma aşamasında üniversite bulunduğunu anlatarak, bunun sadece ekonomik değil ülkenin tanıtımına yaptığı katkı anlamında da önemli olduğunu vurguladı.

ODTÜ ve İTÜ gibi üniversitelerin denetiminin bir Eğitim Bakanlığı bir de Maliye Bakanlığı temsilcisi eşliğinde YÖK kaynaklı olduğunu kaydeden Arabacıoğlu, üniversitelere yapılan bu denetimlerin ardında YÖDAK Başkanı’yla yapılacak görüşmelerle ilerde neler yapılacağının belirleneceğini ifade etti.

Arabacıoğlu YÖDAK’ın çalışmalarının Türkiye ve üçüncü ülkelerden gelen öğrencilerin diplomalarının geçerliliği açısından önemli olduğunu söyleyerek, böylelikle öğrencilerin YÖK onaylı bölümlerin diplomalarını alabildiklerini sözlerine ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.