1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YOLDAKİ CAN PAZARINA DİKKATLER ÇEVRİLSİN
YOLDAKİ CAN PAZARINA DİKKATLER ÇEVRİLSİN

YOLDAKİ CAN PAZARINA DİKKATLER ÇEVRİLSİN

Kaçak kullanılıyor

A+A-

Trafik Kazalarını Önleme Derneği (TKÖD) Başkanı Mehmet Avcı, Lefkoşa – Boğazköy anayolu üzerinde, diğer resmi kuruluşların olumsuz görüşlerine rağmen Karayolları Dairesi tarafından yaptırılan çıkışın, resmen açılmasa da göstermelik tedbirlerden dolayı kaçak olarak kullanıldığını iddia etti.

Avcı, “Resmen trafiğe kapalı yolu kaçak olarak kullanılabilinsin diye göstermelik kapatmak Devlet ciddiyeti ile bağdaşmaz” dedi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Avcı, yolu araç geçişine engellemek amacıyla konan girilmez tabelası ve iki adet plastik bariyerin kolaylıkla yere devrilip, geçişe izin verdiğini savundu.

 

Avcı, “Olası bir ölümlü kazada Devlet kapattı ama vatandaş kaçak giriş yaptı diyerek sadece sürücüye suçu yüklemek adaletle bağdaşmamalı, yolu göstermelik kapatır gibi yapanlar da yargılanmalıdır görüşündeyiz” dedi.

Mehmet Avcı, şöyle devam etti:

“2014 yılında Karayolları Dairesi’nden karayollarımızdaki ölüm tehlikeli ve ölümlü kazaların olduğu kavşakları düzeltmesini, kapatılmasını, azaltılmasını beklerken, yollarımıza yasal olarak tartışmalı, tehlike yaratacak, yol güvenliğini bozacak ilaveler yapmaya öncelik veriliyor. Tüm milletvekillerimizin yoldaki can pazarına da dikkatlerini çevirmeleri beklentisindeyiz”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.