1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YORGANCIOĞLU: “GELECEĞE UMUTLA BAKAN BİR DEVLET”
YORGANCIOĞLU: “GELECEĞE UMUTLA BAKAN BİR DEVLET”

YORGANCIOĞLU: “GELECEĞE UMUTLA BAKAN BİR DEVLET”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

A+A-

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Yorgancıoğlu mesajında, “Bu anlamlı günde, büyük zorluk ve fedakârlıklarla Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu uğurda mücadele edenleri saygıyla anar, tüm Türkiye halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten kardeşlik duygularıyla kutlarım” ifadesine yer verdi.

Atatürk’ün uzun yıllar verdiği bağımsızlık mücadelesinin sonucunda, Avrupa değerlerine bağlı olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin ilan edilişinin 91’inci yıl dönümünü Türkiye’deki kardeşleriyle duygu birliği içinde kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirten Yorgancıoğlu, Cumhuriyetin ilanının, Türkiye’ye sayılamayacak kadar çok şey kazandırdığını, çağdaş dünyanın kapılarını araladığını vurguladı.

“GELECEĞE UMUTLA BAKAN BİR DEVLET”

Yorgancıoğlu’nun mesajında şunlar kaydedildi:

“Bilindiği gibi cumhuriyet yönetimi, bütün vatandaşları yasa önünde eşit saymak, hiçbir ayrıcalık ve ayrımcılık yapmamak, yönetime eşit katılımı sağlamak, temel hak ve özgürlükleri sosyal bir hukuk devletinin güvencesi altına almak gibi hedefleri gözetmiştir. Ayrıca, evrensel ilkeler doğrultusunda insan unsuruna verdiği değer, insan hak ve özgürlüklerine gösterdiği saygı nedeniyle çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmayı en iyi şekilde gerçekleştiren bir ortam sağlamaktadır. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla şunu ifade etmek isterim ki, 91 yılda Türkiye Cumhuriyeti büyük bir yol kat etmiş, önemli atılımlar gerçekleştirmiş ve geleceğine umutla bakan bir devlet olmayı başarmıştır”

Yorgancıoğlu, geçmişten edinilen tecrübeler sayesinde Türkiye’nin, dünyanın saygın ve güçlü bir ülkesi olma yolunda ilerlediğini belirtti.

Mesajında Yorgancıoğlu, “Umarım ki, hem ülke içi politikada hem de dış politikada kurulmuş bulunan yapıcı ilişkileri, ayrıca bölgesindeki barış ve istikrar için kilit bir ülke olması devam edecek ve bu da Kıbrıslı Türklerin geleceğini olumlu yönde etkileyecektir. Türkiye’nin elde ettiği güçlü duruşunu sürdürmesi, yakaladığı gelişme ivmesini koruması ve böylece gelecek kuşakların da mutluluk, barış ve huzur ortamı içinde yaşaması en büyük dileğimizdir” ifadesini kullandı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.