1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YORGANCIOĞLU LEFKOŞA'DA MEYDANA GELEN KURŞUNLAMA OLAYINA DA DEĞİNDİ
YORGANCIOĞLU LEFKOŞA'DA MEYDANA GELEN KURŞUNLAMA OLAYINA DA DEĞİNDİ

YORGANCIOĞLU LEFKOŞA'DA MEYDANA GELEN KURŞUNLAMA OLAYINA DA DEĞİNDİ

Önlem olarak;

A+A-

YORGANCIOĞLU: “ BAKANLAR KURULU, 6 AYDA 110 YASA TASARISINI ONAYLAYARAK MECLİS’E GÖNDERDİ”

“MİLLETVEKİLLERİ TARAFINDAN DA MECLİS’E 8-10 YASA ÖNERİSİ SUNULDU. 47 YASA MECLİS’TEN GEÇTİ...”
 
“GÜMRÜK KAPILARINDA DENETİMLER ARTIRILMALI”

 
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu’nun 6 ayda 110 yasa tasarısını onaylayarak Meclis’e gönderdiğini belirtti.

Bakanlar Kurulu saat 10.40’ta Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında toplandı.

Toplantı öncesinde basına çeşitli konularda açıklamalar yapan Yorgancıoğlu, hükümette oldukları 6 aylık dönemde hazırlanarak Cumhuriyet Meclisi’ne gönderilen ve yasalaşan yasa tasarılarıyla ilgili bilgiler de verdi.

Başbakan Yorgancıoğlu, 1 Ekim 2013-14 Mart 2014 tarihleri arasındaki sürede, 110 yasa tasarısının Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak Meclis’e gönderildiğini, bunun yanında, milletvekilleri tarafından da Meclis’e 8-10 yasa önerisi sunulduğunu açıkladı. Toplamda  47 yasanın Meclis’ten geçtiğini belirten Yorgancıoğlu, diğerlerinin ise Meclis komitelerinde görüşülmesine devam edildiğini kaydetti.

Yorgancıoğlu, bunun yanında, başta Alternatif Enerji Tüzüğü ve Yerel İşgücü Teşvik Tüzüğü olmak üzere birçok tüzüğün  yürürlüğe girmesi için de Bakanlar Kurulu’nda karar üretildiğini söyledi.

TUTUKLAMALAR... GÜMRÜK KAPILARINDAKİ DENETİMLER...

Lefkoşa’da meydana gelen kurşunlama olayıyla ilgili tutuklamaları, polisin yaptığı çalışma neticesinde ortaya çıkan olumlu bir gelişme olarak değerlendiren Başbakan Yorgancıoğlu, bu tür olayların daha aza indirilmesi için, gümrük kapılarında, patlayıcı madde ve suça yatkın insanların girişiyle ilgili daha sıkı denetim yapılmasının gerekliliği üzerinde durdu.

Yorgancıoğlu, “Gümrük kapılarında denetimlerin artırılması arzumuzu ilgili mercilere ileteceğiz” dedi.

“YATIRIMCILAR DA YASALARA UYMALI”

Başbakan Yorgancıoğlu, ülkenin ihtiyaç duyduğu  ekonomik kalkınmayı sağlamak amacıyla, yatırımların artırılması için sağladıkları imkanlara da değinerek, bu imkanların sağlandığını ancak herhangi bir yatırım yapmayanların da daha hassas davranması, ülkenin yasalarına ve kurallarına uymaları gerektiğine işaret ederek, bu konuda gereğini yapacaklarını söyledi.

Gereğini yapan ancak vergi mükelelefi doğan kişilerin de vergilerini ödemesi gerektiğini vurgulayan Yorgancıoğlu, “vergi vermemek adına birçok gerekçeyle ve bazen de amacını aşan sözlerle bu ülkenin yöneticilerinin kınanması hiç de hoş değil. Bu ülkenin de, kendi yapısını sürdürebilmesi adına vergilerin toplanması konusunda hassas olması gibi bir görevi vardır” dedi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.