1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YORGANCIOĞLU, TÜRKİYE HARP MALULÜ GAZİLERİ, ŞEHİT DUL VE YETİMLER DERNEĞİ HEYETİNİ KABUL ETTİ
YORGANCIOĞLU, TÜRKİYE HARP MALULÜ GAZİLERİ, ŞEHİT DUL VE YETİMLER DERNEĞİ HEYETİNİ KABUL ETTİ

YORGANCIOĞLU, TÜRKİYE HARP MALULÜ GAZİLERİ, ŞEHİT DUL VE YETİMLER DERNEĞİ HEYETİNİ KABUL ETTİ

Yorgancıoğlu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla KKTC’ye gelen Türkiye Harp Malulü Gazileri, Şehit Dul ve Yetimler Derneği heyetini kabul etti.

A+A-

YORGANCIOĞLU: “(MÜZAKERELER) ERKEN ZAMANDA KIBRISLI TÜRKLERİ DÜNYAYLA KUCAKLAŞTIRACAK BİR SONUCA ULAŞMAYI ARZULUYORUZ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla KKTC’ye gelen Türkiye Harp Malulü Gazileri, Şehit Dul ve Yetimler Derneği heyetini kabul etti.

Heyete, kabulde Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan ve bazı üyeler de eşlik etti.

Türkiye Harp Malulü Gazileri, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Taner Uran, Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği’nin kendilerini, Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına davet etmesinden dolayı mutlu olduklarını belirterek bu yılki kutlamaların önceki yıllara göre daha görkemli geçtiğini söyledi.

TC’den gelen heyeti tanıtarak, şehit aileleri ve gazilerin toplumların en fedakar kesimi olduğunu ifade eden Uran, Kıbrıs Türkü’nün barış harekatından sonra yaşadığı süreci ve gelişmeleri mutlulukla izlediklerini belirtti.

Uran, her zaman Kıbrıs Türkü’nün yanında olacaklarını belirterek, Kıbrıs’ta adil ve eşit kalıcı bir çözüm için mücadele edilmelidir” dedi.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ise, böylesi önemli bir günde KKTC bulunmalarından mutluluk duyduğunu ifade ederek, üzerinden 40 yıl geçmesinin yaşananların önemini azaltmadığını vurguladı.

74’den bugüne Kıbrıslı Türklerin can güvenliğinin sağlandığını ve KKTC’yle birlikte olumlu bir gelişim süreci geçirdiğini anlatan Yorgancıoğlu, TC’nin katkıları ve Kıbrıslı Türklerin çabalarıyla ekonominin de gelişmeye devam ettiğini söyledi.

Yorgancıoğlu, KKTC’nin uluslararası hukukun dışında tutulmasının en temel olumsuzluk olduğuna işaret ederek, adil, kalıcı ve eşit haklarla gerçekleştirilecek bir çözüm için uğraştıklarını belirtti.

Yorgancıoğlu, müzakerelerin devam ettiğini ve erken zamanda Kıbrıslı Türkleri dünyayla kucaklaştıracak bir sonuca ulaşmayı arzuladıklarını söyledi. Yorgancıoğlu, böyle bir anlaşmanın sağlanmasının bölgede de istikrarı sağlayacağını ve Türkiye’nin de ekonomik gücünü arttıracağına inandığını vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.