1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YORGANCIOĞLU,GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI
YORGANCIOĞLU,GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

YORGANCIOĞLU,GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın Meclis’e kendilerinden habersiz sunduğu yasa önerilerini “etik olarak doğru bulmadıklarını” söyledi.

A+A-

“DP’NİN BİZİMLE PAYLAŞMADAN YASA ÖNERİSİ SUNMASI ETİK DEĞİL”

“YASA ÖNERİLERİNİN ETİK OLARAK BİZİMLE PAYLAŞILMASI GEREKİRDİ”

“CTP VE DP GRUPLARI DAHA YOĞUN BİR ARAYA GELMELİ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın Meclis’e kendilerinden habersiz sunduğu yasa önerilerini “etik olarak doğru bulmadıklarını” söyledi.

DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş ile 366 kişinin işten durdurulması konusunda mutabakatları olduğunu dile getiren Yorgancıoğlu, “Biz parti olarak görüşümüzün ve mutabakatın arkasındayız. Bunda herhangi bir sıkıntımız yoktur” dedi.

Bugün Meclis Genel Kurulu’na ara verilerek kendi vekilleriyle değerlendirmede bulunan CTP-BG, DP-UG ve UBP yaklaşık 45 dakika sonra Genel Kurul çalışmalarına katıldı.

Grup toplantısının ardından Başbakan Özkan Yorgancıoğlu basının sorularını yanıtladı.

“YASA ÖNERİLERİNİN ETİK OLARAK BİZİMLE PAYLAŞIMASI GEREKİRDİ”

Yorgancıoğlu, anladıkları kadarıyla DP gurubu içerisinde bu konuda bir görüş birliği oluşmadığını söyleyerek, “Bu nedenle iki tane yasa önerisi gelmiştir Meclis’e. Bu yasa önerilerinde yaptığımız inceleme sonucunda herhangi bir olumsuzluk pek görülmüyor ancak etik olarak bizimle de önceden paylaşılmış olması gerekirdi diye düşünüyoruz. Paylaşılmadı diye bu bizde olumsuzluk yarattı, iki grup arasında bir olumsuzluk yarattı” dedi.

“İKİ GRUP DAHA YOĞUN BİR ARAYA GELMELİ”

Bundan ortaya çıkanın ise, iki parti grubunun daha yoğun bir araya gelmesi gerektiği ve sorunlarını Meclis Genel Kurulu’na yansıtmadan çözebilme becerisini göstermesi gerektiğini dile getiren Yorgancıoğlu, bundan sonra kendilerinin DP grubundan bunu isteyeceklerini kaydetti.

“ETİK OLARAK DOĞRU BULMUYORUZ”

Koalisyon hükümetinde “çatlak” olup olmadığının sorulması üzerine Yorgancıoğlu, “Bu etik olarak doğru bulmadığımız bir yaklaşımdır” dedi.

“Geçiciliğin yasaklanması zaten bizim düşündüğümüz bir şeydir ve Kamu Görevlileri Yasası’na koyduğumuz bir şeydir. Ama Kamu Görevlileri Yasası, kamu yönetiminin bütününü ilgilendiren ve aslında kamuda verimliliği artıracak kamu reformu niteliğinde olan bir yasadır. Bizi ilgilendiren de budur” ifadelerini kullanan Yorgancıoğlu, niyet olduktan sonra da yasaların geçirilmesinde hiçbir gecikmenin olmayacağını söyledi.

VEKİL TRANSFERLERİ... “DP VEKİLLERİNE SORMAKTA FAYDA VAR”

Siyasi Partiler Yasası’nda öngörülen değişiklikler konusunda milletvekili transferleriyle ilgili sorun yaşandığı ve bazı vekillerin karşı tavır sergilemesini değerlendirmesinin istenmesi üzerine Yorgancıoğlu, “O bilinen bir gerçektir ama daha ayrıntılı bilgi için onu DP milletvekillerine sormanızda fayda vardır” ifadesini kullandı.

“TRANSFERLERİN YASAKLANMASI GEREKİR”

Başbakan Yorgancıoğlu ayrıca, “Bize göre transferler etik değildir dolayısıyla partinin disiplin gerekçesiyle dışarı attıkları hariç, kendi isteğiyle gerçekleşen transferlerin yasaklanması gerekir” dedi.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.