1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YYK BAŞKANI DİREN, BRTK’YI ZİYARET ETTİ
YYK BAŞKANI DİREN, BRTK’YI ZİYARET ETTİ

YYK BAŞKANI DİREN, BRTK’YI ZİYARET ETTİ

YYK Başkanı İlkay Diren ve YYK Koordinatörü Ferhat Atik, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nu ziyaret etti.

A+A-

Yayın Yüksek Kurulu (YYK) Başkanı İlkay Diren ve YYK Koordinatörü Ferhat Atik, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nu (BRTK) ziyaret etti.

Kurum Müdürü Mete Tümerkan ile görüşen YYK Başkanı İlkay Diren, ülkedeki analog yayınları sayısal yayıncılığa dönüştürmek için BRT ile yürütülen çalışmaları ileriye taşımak istediklerini ifade etti.

Diren, “BRT bu konuda çalışma başlatmış ve bir mesafe kat etmiş durumdadır. Bu çalışmaları Yayın Yüksek Kurulu ile birlikte ileriye taşımak üzere var olan işbirliğimize devam etmek istiyoruz. Bugün BRT binalarında mevcut alt yapıda olan gelişmeleri izlemek için BRT’ye geldik” dedi.

BRTK Müdürü Mete Tümerkan da, BRTK’nın “ülkede en geniş teknik alt yapıya sahip kurumların başında geldiğini” belirtti.

Tümerkan, “Kurumumuzda sayısal yayıncılık konusunda bir takım çalışmalar yapıldı. Bu çalışmaların ülke genelini ve tüm özel radyo ve televizyonları kapsayacak şekle gelmesi konusunda Yayın Yüksek Kurulu ile ortak bir çalışmayı yürütüyoruz. Bu çalışmayı daha da etkin bir şekilde yürütebilmek ve bunu bir takvim kapsamında hayata geçirmek için önümüzdeki dönemde daha sıkı bir çalışma içine gireceğiz. Bu konuda bir mutabakatımız var” ifadesini kullandı.

Tümerkan, önümüzdeki günlerde sayısal yayıncılık konusunda daha somut adımlar atılacağını kaydetti.

 “Hem teknik ekibimizle birlikte Yayın Yüksek Kurulu ile çalışacağız hem de diğer konularda üzerimize düşen her ne varsa onu yapacağız” diyen Tümerkan, ülke yayıncılığının daha iyi bir noktaya gelmesi, daha kaliteli ve ekonomik işler ortaya çıkarmak amacında olduklarını belirtti.

Tümerkan daha sonra, İlkay Diren ve Ferhat Atik’e BRT’de yapımı devam eden HD stüdyoyu gezdirdi.

Çalışmalar ve yeni stüdyo hakkında Diren ve Atik’e bilgi aktaran Tümerkan, yeni stüdyonun 15 Kasım’da hizmete girmesinin hedeflendiğini belirtti.

Yayın Yüksek Kurulu Başkanı İlkay Diren de, “Böyle bir stüdyonun yapılacak olması gurur verici” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.