1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ZANLILAR TUTUKSUZ YARGILANACAK
ZANLILAR TUTUKSUZ YARGILANACAK

ZANLILAR TUTUKSUZ YARGILANACAK

Vadili köyündeki Uyanık Oto Elektrik’i açıp hırsızlık yapmakla suçlanan üç kişi teminata bağlandı

A+A-

Vadili köyünde Fırat Uyanık’a ait Uyanık Oto Elektrik’te meydana gelen hırsızlık olayıyla ilgili olarak Dörtyol polisi tarafından tutuklanan Bülent Yılmaz, Mehmet Kantulmuş, Şahin Zengin ve Ali Gülmez mahkeme tarafından kefaletle serbest bırakılırken, Ahmet Gülmez’in ise olayla bağlantısı bulunmadığı anlaşıldı.

Dün Gazimağusa Kaza Mahkemesine çıkarılan zanlılar, KKTC vatandaşı birer kefilin lehlerine imza ettiği 30’ar bin TL’lik kefalet senedi karşılığında davaları görüşülünceye değin serbest kalırken, polis de çalıntı olan 3 boş çek yaprağı, 6 bin 830 TL değerindeki 13 adet oto teybi, 1 adet cep telefonu ve 1 adet güneş gözlüğünü emare olarak aldı.

İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Dörtyol Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Engin Yıldız’ı yeminli şahadet vermesi için tanık kürsüsüne çağırdı.

Tanık polis Yıldız, Vadili köyünde Fırat Uyanık’a ait Uyanık Oto Elektrik’te meydana gelen hırsızlık olayını anımsattı ve çalınan 3 adet boş çek yaprağı, 6 bin 830 TL değerinde 13 adet oto teybi, 1 adet cep telefonu ve 1 adet güneş gözlüğün bulunup emare alındığını kaydetti. 

Zanlılar aleyhine başlatılan tahkikatın tamamlandığını belirttikten sonra, zanlıların uygun teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlının beyanlarını tezekkür eden Yargıç Hale Banu Soyer, davaları sonuçlanıncaya değin zanlıları yurt dışına çıkmaktan men edip, bu maksatla tüm pasaport ve seyahat belgelerine el koydu. Yargıç ayrıca, zanlıları, KKTC vatandaşı birer kefilin lehlerine imza ettiği 30’ar bin TL’lik kefalet senedi karşılığında serbest kalmalarına emir verdi.

(KIBRIS)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.