1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ZANLILAR ÜÇE ÇIKTI
ZANLILAR ÜÇE ÇIKTI

ZANLILAR ÜÇE ÇIKTI

Girne’deki bazı hırsızlık olaylarıyla ilgili olarak tutuklu yargılanan Mehmet Dikmen ile bağlantısı bulunan 2 kişi daha tutuklandı.

A+A-

Girne ve Lapta’da meydana gelen hırsızlık olaylarıyla ilgili olarak geçtiğimiz hafta tutuklanan ve davaları görülünceye kadar cezaevine gönderilen Mehmet Dikmen ile bağlantılı oldukları tespit edilen İzzet Eraslan ve Özgür Demir isimli zanlılar dün mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, zanlıların davaları görülünceye kadar 2 ayı geçmemek şartıyla cezaevine gönderilmelerine emir verdi.

İddia makamının tanığı olarak dinlenen polis memuru Serkan Sakallı, zanlıların 2013 yılı Mayıs ve Haziran ayları arasında “Dükkan açma”, “Sirkat” ve “Kasti hasar” suçlarından methaldar olduklarını söyledi.

Serkan Sakallı, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirterek, ileride görülecek davalarında hazır olmalarının sağlanması için teminata bağlanmalarını istedi.

Sakallı, zanlıların uyuşturucu suçundan Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde davalarının olduğunu hatırlatarak, Özgür Demir’in aynı zamanda dükkan açma suçunun da bulunduğunu kaydetti.

Savcı Mustafa Atakara, KKTC vatandaşı olan İzzet Eraslan ile TC vatandaşı olan ve ülkede yasal bir statüsü bulunmayan Özgür Demir’in, davaları görülünceye kadar 2 ayı geçmemek şartıyla cezaevine gönderilmelerini talep etti.

Ceza Davaları Yargıcı Şerife Katip Kır, ileride ağır cezada yargılanmaları ve mahkum olma ihtimali yüksek olan zanlıların, serbest kalmaları durumunda suç işlemeye devam edebileceklerine dikkat çekerek, 2 ay süreyle cezaevine gönderilmelerine emir verdi.

 

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.