1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ZARAR TAZMİN EDİLECEK
ZARAR TAZMİN EDİLECEK

ZARAR TAZMİN EDİLECEK

Güzelyurt bölgesinde önceki gün yağan doludan zarar gören

A+A-

“DOLUDAN ZARAR GÖREN ÜRETİCİLER TAZMİN EDİLECEK”

“ZARAR GÖRENLERİN ÜRÜNLERİNE ÖNCELİK İÇİN GİRİŞİM YAPILDI"
“MEVCUT SİSTEMLE NARENCİYE DUVARA TOSLADI”

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, Güzelyurt bölgesinde önceki gün yağan doludan zarar gören üreticilerin tazmin edileceğini açıkladı.

Bakanlık yetkilileri ve Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Alican Kabakçı ile birlikte bölgeye giderek dünkü dolu yağışından etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunan Sennaroğlu, Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticileri Birliği ve Kıbrıs Türk Narenciye Üreticileri Birliği’ni de ziyaret ederek üreticilerle bir araya geldi. Sennaroğlu, Cypfruvex tesislerinde de incelemelerde bulundu.

“ZARAR GÖREN ÜRETİCİLER TAZMİN EDİLECEK”

Sennaroğlu, dün meydana gelen dolu yağışından zarar gören bölgelerin Genel Tarım Sigortası yetkilileri tarafından gezilip tespit yapılacağını ve zarara uğrayan üreticilerin tazmin edileceğini belirtti.

Sennaroğlu, doludan zarar gören üreticilerin ürünlerinin öncelikle toplanması konusunda Cypfruvex nezdinde gerekli girişimlerde bulunduklarını da söyledi.

“ANA SORUN SİSTEMDEN KAYNAKLANIYOR”

Bölgenin ve narenciye üreticilerinin sorunlarını bildiklerini söyleyen Sennaroğlu, özellikle narenciyenin pazarlanması konusunda sıkıntılar olduğunu belirtti.

Sennaroğlu, geçen yıl 15 milyon TL olan narenciye ihracat teşvik primlerini bu yıl 19 milyon TL’ye çıkardıklarını, ancak buna rağmen pazarlamadaki sıkıntılar nedeniyle istenen etkinin yaratılamadığını kaydetti. Sektördeki sorunların ana kaynağının mevcut sistemden kaynaklandığını ifade eden Sennaroğlu, ilgili tüm paydaşların ve hatta muhalefet partilerinin temsilcilerinin de olacağı bir çalıştayla sorunlara çözüm üretmenin gerekliliğine vurgu yaptı.

“MEVCUT SİSTEMLE NARENCİYE DUVARA TOSLADI”

Mevcut sistemle narenciye üreticilerinin duvara tosladığını söyleyen Sennaroğlu, tür değişikliği de dahil çözüm önerilerinin masaya yatırılması gerektiğini vurguladı. Geçmiş hükümet döneminden kalan küçükbaş hayvan üreticilerinin Doğrudan Gelir Desteği ödemelerinin ikinci taksiti ile Vergisiz Akaryakıt Desteği’nin tümünün  ödemesini yaptıklarını da hatırlatan Sennaroğlu, narenciye üreticilerinin Doğrudan Gelir Desteği ödemelerinin ikinci taksitinin de önümüzdeki haftalar içinde ödeneceğini ifade etti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.