1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ZEKA BEY VEFATININ 29’UNCU YILDÖNÜMÜNDE ANILDI
ZEKA BEY VEFATININ 29’UNCU YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

ZEKA BEY VEFATININ 29’UNCU YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ndeki görev ve çalışmaları nedeniyle uluslararası alanda isim yapan Kıbrıslı Türk Başhakim Zeka Bey ölümünün 29’uncu yıldönümünde anıldı.

A+A-

Başhakim Zeka Bey için Lefkoşa Mezarlığı’ndaki kabri başında bu sabah tören düzenlendi. Balalan’da da bu akşam anma etkinliği düzenlenecek.

Törene Başhekim Zeka Bey Enstitüsü yöneticileri, Maliye Bakanı Ersin Tatar, yakınları ve hukuk dünyasından temsilciler katıldı.

Maliye Bakanı Ersin Tatar, törende yaptığı konuşmada, Zeka Bey’in bir tarih, bir efsane olduğunu söyleyerek, onu tanıma fırsatı bulduğu için kendini şanslı hissettiğini söyledi.

Zeka Bey’in önemli bir hukuk adamı olduğunu ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bugünlere gelmesi için önemli bir hukuk mücadelesi verdiğini vurgulayan Tatar, genç hukukçuların Zeka Bey’in yolundan yürümesi temennisinde de bulundu.

Başhakim Zeka Bey Kıbrıs Türk Hukukunu Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanı Oktay Feridun da, Zeka Bey’in hukukta yaptığı çalışmalarla Türk toplumunun medeniyete kavuştuğunu ifade etti.

Feridun, Zeka Bey’in kararlarını yaşatmaya ve genç hukukçulara örnek olmaya çalıştıklarını ifade etti.

İşadamı Dr Şemsi Kazım Erkman törende yaptığı konuşmada, Zeka Bey’in kendisini köyüne, ailesine, toplumuna, devletine, ulusuna  adamış bir kişi olduğunu söyledi.

Erkman, Başhakim Zeka Bey’in gerek Kıbrıs’ta görev yaptığı dönemde, gerekse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde  yaptığı çalışmalarla iz bıraktığını söyledi.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.