1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ZENGİN RUM KUZEYDE MAHKEMELİK OLDU
ZENGİN RUM KUZEYDE MAHKEMELİK OLDU

ZENGİN RUM KUZEYDE MAHKEMELİK OLDU

Zengin Rum mahkemelik oldu

A+A-

Rum vatandaşı Toumazous Toumazou, Vietnam uyruklu kız arkadaşına dirsek atıp elmacık kemiğini kırdığı gerekçesiyle, dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Güney Kıbrıs’ta yaşayan 58 yaşındaki zanlının kız arkadaşı için Lefkoşa’da ev kiraladığı, arada sırada kız arkadaşını görmeye geldiği öğrenildi. Öte yandan zanlının aracında yapılan aramada ise ülkeye limit üstü para getirdiği belirlendi.

KIZ ARKADAŞININ ELMACIK KEMİĞİNİ KIRDI

Olayın 3 Mayıs saat 21.30 sıralarında Lefkoşa Küçük Kaymaklı’da meydana geldiği açıklanırken, duruşmaya çıkarılan zanlının olay günü kız arkadaşını darp ettiği açıklandı. Polis, zanlının Vietnam asıllı 29 yaşındaki kız arkadaşının gözüne dirseği ile vurup elmacık kemiğini kırdığını söyledi. Şikâyet üzerine zanlının gözaltına alındığını belirten polis, zanlıya ait EXM 095 plakalı araçta yapılan aramda yapılan aramada, 9 bin 120 Dolar, 2 bin 930 Euro ve bin 900 TL nakit para bulunduğunu ifade etti.

ARACINDAN SERVET ÇIKTI

Para kambiyo yasasına aykırı hareket ederek KKTC’ye limit üstü para getiren zanlının polise ifade verdiğini, paraları 3 Mayıs’ta Metehan Kara Giriş Kapısı’ndan EXM 095 plakalı araç ile geçirdiğini itiraf ettiğini belirten polis, zanlı hakkında hem para kambiyo yasasına aykırı hareket hem de vahim zarar suçundan soruşturma yapıldığını söyledi. Zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirten polis, davalarında hazır olması için uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

TUTUKSUZ YARGILANACAK

Mahkeme, 5 bin TL nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı bir kefilin 50 bin TL’lik kefalet senedi imza etmesi ve haftada bir ispat-ı vücut şartlarıyla zanlının davaları görüşülene kadar serbest kalmasına karar verdi.

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.