1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. Zinon: Doğu Akdenizde 345 trilyon ayak küp doğal gaz var
Zinon: Doğu Akdenizde 345 trilyon ayak küp doğal gaz var

Zinon: Doğu Akdenizde 345 trilyon ayak küp doğal gaz var

Rum Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Aleksandros Zinon, Doğu Akdenizde tek taraflı ilan ettiği münhasır ekonomik bölgede 345 trilyon ayak küp doğal gaz olduğunu söyledi.

A+A-

 

Aleksandros Zinon konuyla ilgili açıklamasında “Amerikan Jeoloji Dairesi’ne göre Doğu Akdeniz’de 345 trilyon ayak küp doğal gaz var. Bu oran bizimle beraber, İsrail’in, Lübnan’ın ve Mısır’ın toplamıdır. Hiçbir ülke, bölgenin ve Avrupa’nın enerji ihtiyaçlarını tek başına kendi rezervleriyle karşılayamaz, ancak birleşip alternatif enerji güvenliği sağlayabilirler. Bu nedenle çabamız, bu işbirlikleri ile bu rolü oynamaktır.” Diye konuştu.

Zinon, “Afrodit” yatağından doğal gazın Mısır’a nakli konusunda anlaşma olup olmadığı sorusuna, “Evet ilke anlaşması var, şimdi bunun nasıl olacağına dair teknik anlaşmaya varmamız gerek” dedi.

İsrail’in kendi doğal gazını boru hattı ile Türkiye üzerinden nakletme isteği hatırlatıldığında “evet İsrail’in bu niyeti var” şeklinde konuşan Zinon; “Bizi ilgilendiren, böyle bir şey olacaksa Kıbrıs Cumhuriyetinin Deniz Hukuku Sözleşmesi’nden kaynaklanan hak ve yetkilerine saygı duyularak yapılmasıdır” diye ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.