1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ZİYA RIZKI ANILDI
ZİYA RIZKI ANILDI

ZİYA RIZKI ANILDI

Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde önemli katkıları olan eski milletvekili, belediye başkanı, mücahit komutanı ve spor adamı Ziya Rızkı ölümünün 19’uncu yıldönümünde anıldı.

A+A-

Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde önemli katkıları olan eski milletvekili, belediye başkanı, mücahit komutanı ve spor adamı Ziya Rızkı ölümünün 19’uncu yıldönümünde anıldı.

Rızkı için saat 09:30’da Girne 20 Temmuz Stadyumu kavşağındaki büstü önünde, ardından saat 10:30’da Karaoğlanoğlu Mezarlığı’nda tören düzenlendi.

20 Temmuz Stadyumu kavşağında düzenlenen törende Rızkı’nın büstüne çelenk konulup saygı duruşunda bulunulurken, Karaoğlanoğlu Mezarlığı’ndaki törende de kabre çiçek konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, konuşmalar yapıldı.

Törende konuşmaları eski Başbakan Yardımcılarından Mustafa Akıncı, TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, Türk-Sen eski Başkanı Önder Konuloğlu, TMT Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği Girne Şubesi Onur Üyesi Erbil Aydınova ve Ziya Rızkı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ceyhun Birinci gerçekleştirdi.

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı’nın da hazır bulunduğu törene, TDP Girne İlçe Başkanı, Milletvekili Zeki Çeler, CTP-BG Girne İlçe Balkanı Erkan Eminağa, CTP-BG Girne Milletvekilleri Ömer Kalyoncu, Abbas Sınay, Ziya Rızkı Vakfı Mütevelli Heyeti üyeleri, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve Rızkı ailesiyle, sevenleri katıldı.

AKINCI

Mustafa Akıncı yaptığı konuşmada merhum Ziya Rızkı’yı ölümünün 19 yıldönümünde bir kez daha saygıyla andıklarını belirterek, düzenlenen törenlerde merhumun temsil ettiği değerleri genç kuşaklara anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Ziya Rızkı’nın yaşamında sahip olduğu değerlerle istese kendine büyük menfaatler edinebileceğine ancak onun bunu hiçbir zaman tercih etmediğini ifade eden Akıncı, buna karşılık bugün mecliste yapılan çalışmalarda; menfaat uğruna parti değişikliğinin önüne geçilmesi amacıyla yasa değişikliği üzerinde durulduğuna dikkat çekti.

Akıncı yapılmakta olan yasa değişikliğine atfen ise “bazı şeyler yasa ve anayasalarla sağlanamaz, bunlar değerler bütünüdür ve kültürel altyapı gerektirir” dedi ve “Bizim gelecek kuşaklara işte bunun için Ziysa Rızkı’yı çok iyi anlatma ve aktarmamız lazım. Bu değerleri toplumda yer etmesini sağmamız lazım” ifadelerini kullandı.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit ise ‘Ziya Baba’ olarak hitap ettiği Ziya Rızkı’yı kendisinin 80’li yıllarda öğretmen kolejinde öğrencilik yaptığı yıllarda, dürüst, demokrat ve ilerici kişiliğiyle tanıma imkanı bulduğunu anımsattı.

AYGIN

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın da yaptığı konuşmada, bir toplum lideri olan Ziya Rızkı’nın her zaman toplum nazarında yaşamaya devam edeceğini belirterek, adının yaşatılmasını sağlama amacıyla  adını ‘Hürriyet Caddesi’ne verdiklerini hatırlattı.

KONULOĞLU

Türk-Sen eski Başkanı Önder Konuloğlu da konuşmasında Ziya Rızkı hakkında konuşabilmek için 2 dakika ile 2 günlük bir zaman dilimi gerekebileceğini ifade ederek, kendisi için eşsiz bir insan konumunda olan merhum gibi bir insan tanımadığını vurguladı.

AYDINOVA

TMT Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği Girne Şubesi Onur Üyesi Erbil Aydınova da yaptığı konuşmada merhum Rızkı’yı anma ve hatırlamanın herkese düşen bir görev olduğunu belirterek, temsil ettiği değerlerin hayata geçirilmesi için herkesin harekete geçmesini istedi.

BİRİNCİ

Ziya Rızkı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ceyhun Birinci de yaptığı konuşmada, her zaman Kıbrıs Türk halkı ile emekçisinin yanında olan merhum Ziya Rızkı’yı 19’uncu ölüm yıldönümünde bir kez daha saygıyla andıklarını kaydetti.

Birinci, merhum Rızkı’nın kişiliği ile vakfın yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.