1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 2. CUMHURBAŞKANI TALAT, PAŞAKÖY VE TURUNÇLU’YU ZİYARET ETTİ
2. CUMHURBAŞKANI TALAT, PAŞAKÖY VE TURUNÇLU’YU ZİYARET ETTİ

2. CUMHURBAŞKANI TALAT, PAŞAKÖY VE TURUNÇLU’YU ZİYARET ETTİ

TALAT: “EŞLERİN DE KATILDIĞI YEMEKTE YOL HARİTASI BELİRLEYECEKLERMİŞ, TARİHTE BÖYLE BİRŞEY YOK... BM İŞİ İYİCE EĞLENCEYE ÇEVİRDİ”

A+A-

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Lider Nikos Anastasiades’in, ay sonu yapılması planlanan yemekte Kıbrıs sorununun çözümü konusunda “yol haritası” belirleyecekleri açıklamalarını anımsatarak, “Evet yol haritası çizeceklermiş, eşlerin de katıldığı yemekte... Tarihte böyle bir şey yok.  BM’nin hatası var, işi iyice eğlenceye çevirdi” görüşünü savundu.

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Turunçlu ve Paşaköy’ü ziyaret ederek, vatandaşlarla ülke sorunlarını tartıştı ve Kıbrıs sorununda gelinen aşamayı değerlendirdi.

Talat’ın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Turunçlu Muhtarlık binası bahçesinde yer alan toplantıda, vatandaşların, kuraklık, doludan dolayı yaşanan zarar, zamlar ve hükümetin ilgisizliği konularındaki şikayet, sıkıntı ve sorunlarını dinleyen Talat, vatandaşların sorularını da yanıtladı.

2. Cumhurbaşkanı Talat, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda yakın bir zamanda ufukta net bir şey görülmediğini belirterek, özellikle Türk tarafının hareketlenmesi gerektiğini söyledi.

Rum Lider Anastasiades’in, eski lider Hristofyas ile vardıkları mutabakatların zemin olamayacağını söylediğini hatırlatan Talat, bunun devletlerin devamlılığı ilkesine ters olduğunu kaydetti.

Talat, Anastasiades’in bu tutumu karşısında hiç kimsenin özellikle Türk tarafının ses çıkarmadığını işaret ederek, halbuki bu durum karşısında konuya taraf olanlar nezdinde konunun gündeme getirilmesi gerektiğini ifade etti ve “BM Güvenlik Konseyi’nin daimi temsilcilerinin çağırılıp tutumlarının sorulması gerekir. Anastasiades’in mutabakatları reddetme hakkı yoktur” dedi.

BM’NİN HATASI

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Anastasiades’in ay sonu yapılması planlanan yemekte “yol haritası” belirleyeceklerinin hatırlatılması üzerine Talat, “Evet yol haritası çizeceklermiş, eşlerin de katıldığı yemekte... Tarihte böyle bir şey yok.  BM’nin hatası var, işi iyice eğlenceye çevirdi” görüşünü savundu.

Talat, “Çözüme ihtiyacımız var. Kıbrıs sorununu biz ileri götürmeliyiz. Çözüm olmadığı sürece uluslararası hukukun dışında kalırız, dolayısıyla dünyada önemimiz kalmaz. Sosyo ekonomik zorluklar peşimizi bırakmaz. Hükümet edenler keyfi davranmaya devam edebilir” dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

İkinci Cumhurbaşkanı  Mehmet Ali Talat, “ülkedeki siyasal sistemin yanlış şekillendiğini de işaret ederek, Başkanlık Sisteminde işlerin çok daha iyi gideceğini, iki başlılığın ortadan kalkacağını ve halkın sorunlar konusunda seçtiği başkanı sorumlu tutacağı” görüşünü dile getirdi.

Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü de, Talat’ın ziyareti dolayısıyla yaptığı konuşmada, bir plan çerçevesinde bölgeye yatırımın desteklenmesinin şart olduğunu vurguladı.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.