1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 2 YIL HAPSE ÇARPTIRILDI
2 YIL HAPSE ÇARPTIRILDI

2 YIL HAPSE ÇARPTIRILDI

JM 814 plakalı araç sürücüsünün de kazada katkısal kusuru bulundu...

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa – Lefkoşa eski anayolu Derin Evler Sitesi kavşağında 7 Mart 2016 tarihinde meydana gelen ve 2.5 yaşındaki Doğa Çiçek’in ölümüyle sonuçlanan kazada Doğa Çiçek’in ölümüne neden olan Nijerya uyruklu sanık Ehahoro Arausi dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. 8 davadan yargılanarak suçlu bulunan sanık Arausi, 2 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Bensen: Sanığın hızını salim hadde indirmediği ortadadır

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Seran Bensen, sanık Ehahoro Arausi’yi aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkûm ettiklerini açıkladı. Sanığın mahkum olduğu davalar arasında en ağırının “Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu başkasının ölümüne neden olma” suçu olduğunu belirten Bensen, konu suç için 7 yıla kadar hapislik cezası veya 5 bin TL’ye kadar para cezası veya her iki ceza ile cezalandırılmasının öngörüldüğünü açıkladı. Bensen, insan hayatının son bulduğu kazaların bir çok ocağın sönmesine, ülke genelinde büyük üzüntülere, acılara ve maddi kayıplara neden olmakla birlikte tüm halkımızı huzursuz ve tedirgin ettiğine dikkatleri çekerek, hiç kimsenin, başkasının selametini kaale almadan araç kullanmaya, tedbirsiz ve dikkatsizce bir başkasının ölümüne neden olmaya hakkı olmadığını belirtti.

Özelde Kara Yolları Dairesi’nin genelde ise KKTC Devletinin ihmali var

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Seran Bensen, söz konusu kavşağın Kara Yolları Dairesi tarafından onaylanmamış ve ova yolu olarak kayıtlı olduğunu belirterek, bölge halkı tarafından tedbir alınması yönünde eylemlerin de yapıldığına dikkatleri çekti. Bölge halkı tarafından konu kavşağın tehlike arz ettiğine dikkat çekilmesine rağmen, Kara Yolları tarafından müdahale edilmediği, dikkat çekici trafik levhasının dahi konulmadığını, kavşağı belirtecek herhangi bir işaretin de konulmamasının kazaya davetiye çıkardığının altını çizen Bensen, özelde Kara Yolları Dairesi’nin genelde ise KKTC Devletinin ihmalinin ve halka karşı sorumluluklarını yerine getirmediğinin açık olduğunu söyleyip bu hususun kazanın meydana gelmesinde etken olduğunu açıkladı.

JM 814 plakalı araç sürücüsünün de kazada katkısal kusuru bulundu...

Şerit değiştirerek anayoldan sağ taraftaki tali yola doğru dönüş yapan JM 814 plakalı aracın dönüş yapmadan önce önünü arkasını sağını solunu kontrol etmesi gerektiğini belirten Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Seran Bensen, meseleye has olgulara bakıldığında JM 814 plakalı araç sürücüsünün dönüş yapmak için arkasını kontrol etmediğini veya etmişse de sanığa ait aracı farketmeden veya önemsemeden dönüşe geçtiğinin anlaşıldığını söyledi. Bensen, JM 814 plakalı araç sürücüsünün trafik kurallarını ihlal ettiği ve konu kazanın oluşumunda katkısal kusuru olduğu kanaatine vardıklarını ifade ederek, bu hususu ceza takdir ederken sanığın lehine dikkate aldıklarını söyledi.

"JM 814 plakalı araçta çocuk koltuğu yoktu...”

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Seran Bensen, “Emniyet Kemeri Yasasına” göre araçta taşınacak olan 150 cm’den kısa olan kişilerin ağırlıklarına ve yaşlarına uygun çocuk koruma sistemine uyulması gerektiği ve bu doğrultuda 4 yaş altındaki çocukların çocuk koltuğuna oturtularak seyahat etmeleri gerektiğinin öngörüldüğünü belirterek, meseleye öz olgulara bakıldığı zaman 2.5 yaşındaki Doğa Çiçek’in yolcu olarak bulunduğu JM 814 plakalı araçta çocuk koltuğu olmadan sadece arka koltukta emniyet kemeri ile bağlı vaziyette seyahat ettiğinin görüldüğünü söyledi. Bensen, sanığa ceza takdir ederken sanığın lehine olan hususları lehine, aleyhine olan hususları ise aleyhine değerlendirdikten sonra sanığa verilecek en uygun ve adil cezanın hapislik cezası olduğu kanaatine vardıklarını belirterek, sanığı 2 yıl hapis cezasına mahkûm ettiklerini açıkladı. Ayrıca sanığın, tahliye olduğu andan itibaren 6 ay süreyle motorlu araç kullanmaktan men edilmesine karar verildi.

Yenibakış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.