1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 20 TEMMUZ BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANIYOR
20 TEMMUZ BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANIYOR

20 TEMMUZ BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANIYOR

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı ;

A+A-

 

LEFKOŞA’DA İLK TÖREN ŞEHİTLER ANITI ÖNÜNDE YAPILDI

KUTLAMA ETKİNLİKLERİNE TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA KATILACAK

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı coşkuyla kutlanıyor. 21 pare top atışıyla dün başlayan kutlamalar bugün de tören ve çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Kutlama etkinliklerine Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanısıra TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katılıyor.

Kıbrıs Türk halkını milli mücadele yıllarının ardından bağımsızlığına ulaştıran 20 Temmuz Barış Harekâtı’nın 41. yıldönümü yarın, başta başkent Lefkoşa olmak üzere Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele ilçelerinde düzenlenecek törenlerle kutlanacak.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı çerçevesinde, adaya barış ve huzuru getiren Barış Harekatı’nın başladığı yer olan Yavuz Çıkarma Plajı’nda Şafak Nöbeti tutuldu.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği ve Sönmezliler Ocağı ortak girişimiyle, 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’nda dönemin TC Başbakanı Bülent Ecevit bugün anılıyor.

LEFKOŞA’DA İLK TÖREN ŞEHİTLER ANITI’NDA

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla bugün Lefkoşa Şehitler Anıtı önünde kutlama töreni yapıldı.

Çelenklerin saat 08.55’de şehitler anıtına konulması ile başlayan tören, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle sürdü. Tören, anıt özel defterinin imzalanmasının ardından tamamlandı.

LEFKOŞA ATATÜRK ANITI’NDAKİ TÖREN SAAT 16.00’DA

Başkent Lefkoşa’da bugün Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde yer alacak tören saat 16.00’da, Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki geçit töreni de saat 17.00’de yapılacak.

Lefkoşa Atatürk Anıtı önündeki tören, çelenklerin anıta sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak; anıt özel defterinin imzalanması ile tamamlanacak.

Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki geçit töreni ise, saygı duruşu, İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesi ve tören birliklerinin denetlenmesi, halkın bayramının kutlanması ile başlayacak. Tören; mesaj teatisi, Yavuz Çıkarma Plajı’ndan getirilen bayrakların Cumhurbaşkanı’na sunulması ile sürecek.

Tören, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yapacağı konuşmaların ardından halk dansları gösterisi ve resmi geçit ile tamamlanacak.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eşi Meral Akıncı ile birlikte 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 41. yıldönümü nedeniyle yarın akşam saat 20.30’da Cumhurbaşkanlığı’nda resepsiyon verecek.

ERDOĞAN, AKINCI’NIN DAVETLİSİ OLARAK KKTC’YE GELİYOR

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın davetlisi olarak 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak için bugün KKTC’ye geliyor.

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 14.00'te Cumhurbaşkanı Akıncı tarafından Cumhurbaşkanlığı’nda askeri törenle karşılanacak.

Karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşmeye geçecek. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

Erdoğan’ın saat 18.00 sıralarında adadan ayrılması bekleniyor.

TÜRK DENİZ KUVVETLERİ GEMİLERİ BUGÜN ZİYARETE AÇILACAK

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları çerçevesinde adaya gelecek Türk Deniz Kuvvetleri gemileri bugün 10.00-18.00 saatleri arasında halkın ziyaretine açık olacak.

Türk Deniz Kuvvetleri’nin TCG Gökçeada Firkateyni Girne açıklarında, TCG I’inci İnönü Denizaltısı ve TCG Bora Hücumbotu Girne Turizm Limanı’nda, TCG Bozcaada Korveti ise Gazimağusa Ticari Limanı’nda ziyaret edilebilecek.

TCG Gökçeada Firkateyni’ne ulaşım Girne Yat Limanı’ndan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nca sağlanan deniz vasıtaları ile diğer gemilere ise karayolu ile yapılacak.

ALAMİNYO ŞEHİTLERİ 21 TEMMUZ’DA ANILACAK

Alaminyo Şehitleri yarın Değirmenlik’teki Alaminyo Şehitler Anıtı önünde saat 19.30’da düzenlenecek törenle anılacak.

20 şehidin anılacağı tören, anıta çelenklerin sunulması, saygı duruşu saygı atışı ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayacak. Tören, şiir okunması ve Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal’ın konuşmasının ardından tamamlanacak.

TOPÇUKÖY ŞEHİTLERİ 22 TEMMUZ’DA ANILACAK

Milli mücadele yılları ile 1974 Barış Harekâtı sırasında şehit olan Topçuköylü 9 kişi, 22 Temmuz Çarşamba günü Topçuköy Şehitliği'nde saat 18.30'da düzenlenecek törenle anılacak.

Çelenklerin anıta sunulması, saygı duruşu saygı atışı ve istiklal marşının okunması ile başlayacak tören, konuşmalar, şiirler ve şehitler için dua okunmasının ardından tamamlanacak.

TUZLA ŞEHİTLERİ 23 TEMMUZ’DA ANILACAK

Bu arada Tuzla Şehitleri 23 Temmuz Perşembe günü saat 09.00’da Tuzla Şehitliği’nde düzenlenecek törenle anılacak. Tören, saygı duruşu, saygı atışı, İstiklal Marşı’nın okunması, konuşma ve dua okunmasının ardından şehitlik ziyaretiyle tamamlanacak.

TAŞPINAR ŞEHİTLERİ 25 TEMMUZ’DA ANILACAK

Güzelyurt bölgesindeki Taşpınar şehitleri de 25 Temmuz Cumartesi günü Taşpınar Şehitliği önünde saat 09.00’da düzenlenecek törenle anılacak.Tören, çelenklerin şehitliğe sunulması, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak. Şehitlik defterinin imzalanması ile sürecek tören, şiirlerin okunması, konuşma ve dua okunması ile tamamlanacak.

20 TEMMUZ TÖREN PROGRAMI NEDENİYLE BAZI YOLLAR KAPALI

Polis Genel Müdürlüğü, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı tören programı nedeniyle, Lefkoşa’da bugün saat 15.30’dan itibaren törenin sona ereceği saate kadar Gönyeli Çemberi ile Altınbaş Petrol İstasyonu arasında kalan yolun trafik akışına kapatılacağını duyurdu.

Polis, belirtilen tarih ve saatlerde kullanılabilecek yolları açıkladı. Sürücüler şu yolları kullanabilecek:

Yeni Organize Sanayi Bölgesine gitmek isteyen sürücüler için, Altınbaş Petrol istasyonu önündeki yol kavşağı ile Cezaevi kavşağından kontrollü olarak trafik akışı sağlanacak.

Gazimağusa istikametinden gelip Yakın Doğu Hastanesine gitmek isteyen sürücüleri, Altınbaş Petrol İstasyonu ışıklarından, Sanayi Bölgesine ve oradan da Atatürk Spor Salonu’nun kuzeyinde yer alan tali yol güzergâhını kullanmak suretiyle Yakın Doğu Bulvarına ulaşabilecekler.Gönyeli Çemberi istikametinden gelip, Yakın Doğu Hastanesine gitmek isteyen sürücüler, Hidden Garden - TED Koleji önü ve Yakın Doğu Bulvarı güzergâhını kullanarak hastaneye ulaşabilecekler.

Gazimağusa istikametinden gelip Lefkoşa şehir içine doğru seyredecek sürücülerin; Hamitköy Çemberinden sola dönüp, Mimar Mehmet Vahip Caddesi ile Şht İsmail Beyoğlu Caddesini (Hamdi Bey Sokak üzerinde bulunan ve hafta içi mesai saatlerinde açık olan kapı) veya Tofaş ışıklarından sola dönerek Şht Mustafa Ahmet Ruso Caddesini kullanmaları, Gazimağusa istikametinden gelip, Güzelyurt istikametine doğru seyredecek sürücülerin; Lefkoşa Mehmet Akif Caddesi üzerinde bulunan Citroen kavşağından Metehan – Alayköy Çevre yolunu veya Dr. Burhan Nalbantoğlu Caddesi (Devlet Hastanesi) güzergâhından Gönyeli Çemberini kullanmaları, Güzelyurt istikametinden gelip Lefkoşa istikametine doğru seyredecek sürücülerin Alayköy –Metehan Çevre yolunu veya Gönyeli Çemberi ile Dr. Burhan Nalbantoğlu Caddesi (Devlet Hastanesi) güzergâhını kullanmaları, Girne’den Lefkoşa istikametine doğru seyredecek sürücülerin; Boğazköy-Dikmen yolunu kullanarak Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi içerisinden Altınbaş ışıkları kavşağından Dr. Fazıl Küçük Bulvarını veya Girne-Lefkoşa Anayolu’nun kullanan sürücülerin ise Gönyeli Çemberinden Dr. Burhan Nalbantoğlu Caddesi (Devlet Hastanesi) güzergâhını kullanmaları gerekiyor.

GAZİMAĞUSA’DA KAPATILACAK YOLLAR

Öte yandan, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı, tören programı nedeniyle; Gazimağusa’da bugün saat 09.00’dan itibaren törenin sona ereceği saate kadar Fazıl Polat Paşa Bulvarı, Fevzi Çakmak Bulvarı ve İlker Karter Caddesi ile Baykal çemberinin trafik akışına kapalı olacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.