1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. “27 MART DÜNYA TİYATRO GÜNÜ” EKİNLİKLERİ
“27 MART DÜNYA TİYATRO GÜNÜ” EKİNLİKLERİ

“27 MART DÜNYA TİYATRO GÜNÜ” EKİNLİKLERİ

Oyunlar, ücretsiz ...

A+A-

 

“27 Mart Dünya Tiyatro Günü” etkinlikleri çerçevesinde YDÜ Sahne Sanatları Fakültesi “Tiyatro Bölümü” hafta boyunca çeşitli kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenliyor.

Sahne Sanatları Fakültesi Genel Koordinatörü Oyunculuk Anasanat Dalı Başkanı Çetin Özen yaptığı açıklamada, ilk etkinliğin yarın saat 20.00 de YDÜ-AKKM de oynanacak “Şahane Düğün” adlı 2 perdelik komedi oyunu ile başlayacağını söyledi.

Robin Hawdon’un yazdığı, çevirisi Özcan Özere’e ait olan ve yönetmenliğini Nehir Demirel’in yaptığı “Şahane Düğün” adlı komedi oyunu; evleneceği günün sabahı, balayı odasında başka bir kadınla uyanan bir adamın içine düştüğü komik durumları anlatıyor.

TİYATRO SEMİNERİ

Çetin Özen, ikinci etkinlik olarak KT Devlet Tiyatroları - YDÜ Sahne Sanatları Fakültesi sanatsal ve kültürel işbirliğiyle “Tiyatro Semineri” düzenleneceğini belirtti.

26 Mart Perşembe gün saat 15.00 de KT Devlet Tiyatroları Fuayesinde gerçekleşecek olan seminere, YDÜ Sahne Sanatları Fakültesi Dekan Vekili Prof.Bozkurt Kuruç, Cihan Ünal ve TC İzmir Devlet Tiyatroları Müdürü Metin Oyman katılacak.

“YARIN CUMARTESİ” OYUNU

Üçüncü ve son etkinlik ise, 27 Mart Cuma akşamı yine YDÜ AKKM de Güner Sümer’in Yazdığı, Dramaturg’luğunu İsmihan Yorgancı, Yönetmenliğini ise Hilmi Özen’in yaptığı “Yarın Cumartesi” adlı 2 perdelik oyun oynanacak. YDÜ Sahne Sanatları Fakültesi öğretim görevlilerinden Ayşegül Atik’in kaleme aldığı “27 Mart Dünya Tiyatro Günü” bildirisi seyircilere okunduktan sonra perde açılacak.

Açıklamaya göre, ”Yarın Cumartesi” insanın, yaşamla ölüm arasında geçirdiği süreçte umutsuzluğa karşın, umudun tükenmeyişini anlatıyor.

Oyunlar, ücretsiz olarak YDÜ AKKM’de saat 20.00 başlayacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.