1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 3 AYDIR ÜLKEDE KAÇAK
3 AYDIR ÜLKEDE KAÇAK

3 AYDIR ÜLKEDE KAÇAK

3 aydır ülkede kaçak

A+A-

Bir başkasına ait cüzdandan para ve altın yüzük çalan 17 yaşındaki M.Ç., kendisine kefil olacak kimseyi bulamadı ve cezaevine gönderildi

Elmas TOKAY

Girne’deki bir kafede meydana gelen hırsızlık olayı, 17 yaşındaki bir gencin ülkede neredeyse 3 aydır kaçak olduğunu ve kalacak bir yerinin dahi olmadığını ortaya çıkardı.

Geçtiğimiz günlerde Girne’de faaliyet gösteren bir kafede, isminin baş harfleri Ö.D., olarak verilen bir kişinin cüzdanından 500 TL nakit para ve bir altın yüzük çalındı. Yapılan soruşturmada, para ve yüzüğü 17 yaşındaki M.Ç.’nin çaldığı, yüzüğün de 180 TL’ye satıldığı belirlendi. Tutuklanan, M.Ç.’nin yaklaşık 3 aydır ülkede kaçak durumda olduğu ve daimi bir ikamet adresinin bulunmadığı belirlendi.

İşlediği suçlar nedeniyle dün mahkemeye çıkarılarak teminata bağlanan M.Ç., 100 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalayarak kendisine kefil olacak kimseyi bulamadı ve hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu’nun huzurunda görüşülen davada, iddia makamı Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Hüseyin Tosun’u tanık olarak dinletti.

Tosun, zanlı M.Ç.’nin “sirkat” ve “sahtekarlıkla para temini” suçlarından methaldar olduğunu kaydetti. Soruşturmanın tamamlandığını, zanlının suçlarını kabul ettiğini, 27 Temmuz 2016’dan beridir ülkede kaçak olduğunu kaydeden Tosun, ayrıca zanlının daimi bir adresi olmadığına dikkat çekti. Tosun, zanlının bu aşamada davalarında hazır olabileceği uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Tahkikat memurunun şahadetinin ardından Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlı M.Ç.’ye söz hakkı verdi. Zanlı da ülkede bir halası bulunduğunu iddia etti.

Sunulan şahadet ve beyanı dikkate alan Yargıç Mesutoğlu, zanlının davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışı yasaklanarak, KKTC vatandaşı 1 kişinin lehine 100 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması karşılığında davaları görüşülünceye kadar serbest kalmasına emir verdi. Bu teminat şartını yerine getiremeyen zanlı M.Ç., Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.