1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘ÇOCUK BENİM’
‘ÇOCUK BENİM’

‘ÇOCUK BENİM’

‘Çocuk benim’

A+A-

17 aylık bebekle birlikte güneyden, kuzeye geçen Ukraynalı Svetlana 7 bin lira para cezasını ödedikten sonra ülkesine gitmek istediğini söyledi

Çiğdem AYDIN
Güney Kıbrıs’tan 17 aylık kız bebek ile kaçak yollardan Kuzey Kıbrıs’a gelen Ukraynalı 39 yaşındaki Svetlana Bezpiatalia ile ilgili birçok iddia ortaya atıldı. Bir iddiaya göre, Bezpiatalia, çocukları olmayan milyarder Rus bir çiftin taşıyıcı annesi olduğu ancak doğuma az kala çiftin boşanması nedeni ile doğumdan sonra çocuğun babasının yardımı ile kaçırıldığı öne sürüldü. Bir başka iddiaya göre ise çocuğun biyolojik annesinin Bezpiatalia olduğu, çocuk üzerinde hak talep eden Rus işkadını 59 yaşındaki Olga Mirimskaya’nın Güney Kıbrıs’a kaçan Bezpiatalia’nın peşine düştüğü ileri sürüldü. Mirimskaya’nın, Bezpiatalia’nın başına ödül koyduğu, ülkeye giremediği için özel jet uçakla adamlarını Güney Kıbrıs’a yolladığı, bu nedenle Bezpiatalia’nın KKTC’ye kaçtığı iddia edildi. Bezpiatalia’nın KKTC’de yakalanması üzerine hem çocuğun babası olan Rus iş adamı Nikolay Smirnov hem de çocuk üzerinde hak talep eden Olga Mirimskaya harekete geçti. Her iki tarafın avukatları, danışmanları dün gerçekleştirilen Askeri Mahkeme’de hazır bulunurken akşam saatlerinde de 17 aylık Shopia isimli bebeğin üvey abisi olduğunu söyleyen bir şahıs ortaya çıktı.

Avukatları Ünver Bedevi…
Gazimağusa’da 17 aylık bebeği ile kaçak olarak Kuzey Kıbrıs’a geçen Svetlana Bezpiatalia ile onu almaya gelen Nikolas Xhelo, Artemis Hadjivarnavas, Christakis Theofanous ve Nikolas Kyriakou dün Lefkoşa’da Askeri Mahkemede “Askeri yasak bölgeyi ihlal ve Yetkili makamdan izin almadan KKTC’ye giriş yapmak” suçlarından yargılandı. Yargıç Gökhan Asafoğlu huzurunda görüşülen davada beş sanık adına avukat Ünver Bedevi hazır bulunurken, çocuğun annesi olduğunu iddia eden Rus işkadını Olga Mirimskaya için avukat Münir Akil duruşmayı izledi.

Geniş güvenlik önlemi alındı
Askeri Mahkemede gerçekleştirilen duruşmada geniş güvenlik önlemleri alındı. Mahkemeye çocuğun babası olduğu öne sürülen milyarder Rus iş adamı Nikolai Smirnov ile çocuğun annesi olduğunu öne süren Rus işkadını Olga Mirimskaya’nın danışmanları da geldi. Ayrıca tarafların korumaları da mahkeme avlusunda saatlerce bekledi.

Svetlana ihraç edilecek
Aktarılan olguların ardından Yargıç Asafoğulları, duruşmaya yarım saat ara verdikten sonra kararını açıkladı. Yargıç, sanıkların işlediği suçun ciddi bir suç olduğuna değinerek ancak sabıkasız oluşlarını ve suçlarını kabul edip adaletin erken tecellisine katkıda bulunduklarını ifade etti. Yargıç, tüm olguları değerlendirdiğini ifade ederek, sanıklara para cezası vermeyi uygun gördüğünü açıklayarak, beş sanığın 7’şer bin TL para cezası ödemesine emir verdi. Kararın ardından ön görülen para cezasını yatıran Svetlana Bezpiatalia’nın ihraç işlemleri için Gazimağusa Polis Müdürlüğüne götürüldü.
Öte yandan elde edilen bilgilere göre, sanık Svetlana Bezpiatalia’nın polise verdiği gönüllü ifadede, çocuğun kendisinin olduğunu, hayatının tehlikede olduğunu, çocuğu kendisinden almak istedikleri için kaçak olarak KKTC’ye gelmek zorunda kaldığını söylediği öğrenildi.

Akşam saatlerinde abi ortaya çıktı
Öte yandan dün akşam saatlerinde çocuğun üvey abisi olduğunu söyleyen bir şahıs ortaya çıktı. Abisi olduğunu öne süren şahıs, ihraç işlemleri için Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne götürülen Bezpiatalia hakkında kardeşini kaçırdığı gerekçesi ile şikayetçi oldu.
Savcılığın üvey abinin şikayetini nasıl değerlendireceği henüz netlik kazanmazken Bezpiatalia’nın bugün ihraç edilmesi bekleniyor. Ancak çocuk kaçırma suçundan hakkında tutuklama emri çıkması halinde Bezpiatalia’nın yeniden mahkemeye çıkarılması ve tutuklu kalması öngörülüyor.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.