1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 3 YIL HAPİS YATACAK
3 YIL HAPİS YATACAK

3 YIL HAPİS YATACAK

3 yıl hapis yatacak

A+A-

Türkiye’den satmak için 200 extacy hap alan ve üç gün içinde 48 uyuşturucu hapı tanımadığı şahıslara satan Mehmet Can Karaozan 3 yıl hapis yatacak

Emine UYSAL

İstanbul’dan satmak için 200 extacy hap alan ve üç gün içinde 48 uyuşturucu hapı tanımadığı şahıslara satan Mehmet Can Karaozan, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

3 Eylül’de aracıyla, sivil polis arabasına çarparak kaçmaya çalışan ancak polisin havaya ateş etmesiyle durdurularak yakalanabilen Mehmet Can Karaozan’ın evinde 118 adet MDMA türü uyuşturucu hap çıkmıştı.

Evinde 118 adet hap bulunan Karaozan, hapları 182 adet olarak Türkiye’den ithal ettiğini, eksik olanların bir kısmını içtiğini bir kısmını ise sattığını itiraf etmişti.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Kanunsuz uyuşturucu madde ithali ve tasarrufu" suçlarıyla itham edilen Mehmet Can Karaozan, suçlamaları kabul etti.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'nde Başkan Ömer Güran, Yargıç Gökan Asafoğulları ve Yargıç Meltem Dündar'ın huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına Savcı Doğa Tokay ile savunma makamı adına Avukat Menteş Aziz hazır bulundu.

Avukat Menteş Aziz, adaya üniversite eğitimi almak için gelen Mehmet Can Karaozan’ın başarılı bir öğrenci olduğunu belirtip, özür dileyen ve pişman olan sanığa mülayim davranılmasını talep etti.

Aziz, sanığın sabıkasız olduğunu belirtti.

Kamu yararı ön planda tutuldu

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi adına kararı okuyan heyet başkanı Ömer Güran, sanığı kendi ikrarı, sunulan olgu ve emareler ışığında aleyhine getirilen davalardan suçlu bulup, mahkum ettiklerini açıkladı.

Sanığın mahkum olduğu suçların 18 yıla kadar hapislik cezası öngören, çok ciddi suçlardan olduğuna işaret eden Güran, oldukça yaygın olan bu suçu işleyenlere caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğine değindi.

Başkan Ömer Güran, MDMA içeren extacy hapların A kategorisinde olan en zararlı uyuşturucu türlerinden olduğuna vurgu yaptı.

Güran, “Sanığın KKTC’ye ithal ettiği 182 MDMA türü uyuşturucu hap, azımsanmayacak bir miktardadır. Sanık öğrenim gördüğü KKTC’den ayrıldı, İstanbul’dan 3 bin TL karşılığında 200 MDMA hapı aldı, 3 Eylül’de KKTC’ye ithal etti ve 18’ini İstanbul’da içip, sattı. 6 Eylül’e kadar 48 adedini tanesi 30,40 TL’den tanımadığı kişilere sattı. Uyuşturucu maddeleri, alıp, sattığı berrak bir biçimde görülüyor. Bu olgular, sanığa ceza takdirinde dikkate alınacak en önemli noktalardır” dedi.

Ömer Güran, sanığa kamu yararı dikkate alınarak, caydırıcı ve ibret verici bir ceza vermeyi uygun bulduklarını belirtti.

Güran, “Böylesi hızlı, sadece uyuşturucu madde satıp, para kazanmak niyetinde olan sanığa 3 yıl hapis cezası vermeyi uygun ve adil bulduk” dedi.

Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.