1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 5 BİN TL NAKDİ TEMİNATA BAĞLANDI!
5 BİN TL NAKDİ TEMİNATA BAĞLANDI!

5 BİN TL NAKDİ TEMİNATA BAĞLANDI!

Ahmet Çiftçioğlu mahkemeye çıkarıldı!

A+A-

Koyunlarını parçaladığı gerekçesiyle, tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu av tüfeğiyle, ovada dolaşan başıboş köpeğe ateş ederek öldüren Ahmet Çiftçioğlu mahkemeye çıkarıldı

Sedef BOŞNAK

Koyunlarını parçaladığı gerekçesiyle, tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu av tüfeğiyle, ovada dolaşan başıboş köpeğe ateş edip öldüren Ahmet Çiftçioğlu tutuklandı.

Meseleyle ilgili Geçitkale polisi tarafından şikayet üzerine tespit edilip tutuklanan Ahmet Çiftçioğlu, dün, Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde, Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla huzuruna çıkarılarak, davaların görüşüleceği tarihe kadar 5 bin TL nakdi teminata bağlandı.

Dünkü teminat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Serhan Bundak, Geçitkale Polis Karakolu'nda görev yapan Salih Filo'yu tanık kürsüsüne çağırdı.

Tanık polis Salih Filo,  zanlının, 26 Mart 2017'de, saat 18.30'da, Geçitkale baraj bölgesinde, kanunsuz olarak tasarrufunda bulundurduğu kendi adına kayıtlı av tüfeği ile ateş ederek, bölgede başı boş dolaşan kırma av köpeğini vurarak öldürdüğünü söyledi.

Salih Filo, zanlıyı, ihbar üzerine, ayni gün tespit edip tutukladığını kaydederek, av tüfeğini ve canlı av tüfeği fişengini bularak emare aldığını anlattı.

Tanık polis, zanlı aleyhine yürüttüğü soruşturmasını tamamladığını belirttikten sonra, evli ve üç çocuk babası olan KKTC vatandaşı zanlı aleyhine uygun bir teminat talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve beyanı değerlendiren yargıç, 5 bin TL nakdi teminata bağladığı zanlıyı, KKTC vatandaşı ikişer kefilin lehlerine imza ettiği 50'şer bin TL'lik kefalet senedi karşılığında serbest bıraktı.

Teminat şartlarını yerine getiren zanlı, serbest kaldı.

Yardım edin!

"Çaresizdim" diyen Ahmet Çiftçioğlu, geçimini hayvancılık yaparak sağladığını ifade etti ve başıboş aç dolaşan köpeklerin hayvanlarını sık sık telef ettiğini anlatarak, yetkililerden yardım istedi.

Ahmet Çiftçioğlu, başıboş köpeklerin açlıktan hem hayvanlarına, hem de doğadaki birçok hayvana saldırdığına işaret ederek şöyle konuştu:

"Mecbur kaldım. Hayvanlarım, gözü dönmüş köpeklerin saldırısına uğradı. Engel oldum, bana da saldırdılar. Başka şansım yoktu. Etrafa zehir koysam, sahipleriyle dolaştırmaya gelen köpekler de zehirlenecek. Yaptığım yanlış, hata, ancak hayvanlarımın canlı canlı parçalanmasına dayanamadım."

Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.