1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘5 YILDIR İŞSİZİM KAPI KAPI DOLAŞTIM’
‘5 YILDIR İŞSİZİM KAPI KAPI DOLAŞTIM’

‘5 YILDIR İŞSİZİM KAPI KAPI DOLAŞTIM’

Devlet Piyangosu’nun 1 milyon TL talihlisi, evli ve iki çocuk babası Girneli Salih Çavuş duygularını anlattı

A+A-

Hobi olarak evcil kuşlara meraklı olan Salih Çavuş’un başına bu kez ‘talih kuşu’ kondu!


• “Şansımı Avustralya’da denedim, 5 yıl da orada kaldım. O da olmadı Kıbrıs’a döndüm, 5 yıldır kapı kapı iş ararım. Sağ olsun eşim işler ama zor bir duygu işsiz olmak.”

• “Babam bu tarz piyangoların hastasıdır, sürekli alır. Bana da dedi al sen de babam, ben de dedim arabaya koymaya benzin yok bir de bilet mi alacam. Sonra zorla aldırdı ve sonuç ortada”

• “İlk, internetten baktım inanmadım. 10 kez baktım yine inanmadım”

• “Çocuklarımın hesabına 400 bin TL’yi yatırdım. Onlar benim her şeyim, neyim var ki bu hayatta zaten. Annem ve babama 100’er bin TL verdim.”

Levent ÖZDAĞ

Devlet Piyangosu’nun Yılbaşı Özel Çekilişi’nde bugüne kadar verilmiş en büyük ikramiye olan 1 milyon Türk Lirası’nı kazanan talihli, evli ve iki çocuk babası Girneli Salih Çavuş oldu. Şu anda işsiz olan Salih Çavuş, tek biletle, tam 1 milyon TL kazandı.

1 milyon Türk Lirası’nın talihlisi Salih Çavuş duygularını YENİDÜZEN’e anlattı. Salih Çavuş “5 yıl önce Avustralya’dan Kıbrıs’a geldim, 5 yıldır kapı kapı dolaşıp iş aradım” dedi.

“Babam bileti zorla aldırdı”

Salih Çavuş bileti nasıl aldığını şöyle anlattı;
“Babam bu tarz piyangoların hastasıdır, sürekli alır. Bana da dedi al sen de babam, ben de dedim arabaya koymaya benzin yok bir de bilet mi alacam. Sonra zorla aldırdı ve sonuç ortada” diye konuştu.

“İşsizlik zor

Kıbrıs’tan göç etme sebebinin yine işsizlik olduğunu söyleyen Salih Çavuş işsizliğini şu cümlelerle anlattı: “Karaoğlanoğlu’nda bir yerde çalışırdım, durum kötü gitti kapattı. Ben de şansımı Avustralya’da denedim, 5 yıl da orada kaldım. O da olmadı Kıbrıs’a döndüm, 5 yıldır kapı kapı iş ararım. Sağ olsun eşim işler ama zor bir duygu işsiz olmak.”

“10 kez baktım inanmadım”

Talihli Salih Çavuş ikramiye çıktığında duygularını şöyle anlattı;
“İlk internetten baktım inanmadım. 10 kez baktım yine inanmadım. Ertesi gün Remziye ablanın bizim bölgeden sattığını öğrenince inandım çünkü ben de ondan almıştım. Kazandığımı öğrendiğimde çok mutlu oldum, anlatılmaz acayip bir his.”

“Paranın çoğunu aileme verdim”

Salih Çavuş paranın çıktığına çok sevindiğini dile getirirken çocuklarına hesap açtığını söyledi.
“Çocuklarımın hesabına 400 bin TL’yi yatırdım. Onlar benim her şeyim, neyim var ki bu hayatta zaten. Annem ve babama 100’er bin TL verdim. Sağa sola vereceklerim var onları vereceğim. Avustralya’da kız kardeşim ve çocuğuna katkı yapmak isterim. Kalan para ile iş yapmak isterim, inşallah hayırlı olur.”

“Kuş hastasıyım”

Salih Çavuş yakınlarının kendisine kuş sevgisinden “Kuşçu” ve boyundan dolayı “Uzun Salih” lakabı ile seslendiğini söyledi ve ekledi: “Kuşların hastasıyım, evimde birçok çeşit var. Yurt dışında daha önce kuşlar ile ilgili seminerlere katıldım ve değişik renkte kuş üretiyorum. Bir kuşu kafese kapatıp bakmayacaksan, bakma daha iyi.”

YENİDÜZEN

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.