1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 6 MAYIS–12 TRAFİK HAFTASI
6 MAYIS–12 TRAFİK HAFTASI

6 MAYIS–12 TRAFİK HAFTASI

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, “Bakanlığımız ve başkanlığını yürüttüğüm Trafik ve Ulaştırma Hizmetleri Komisyonu, trafik güvenliğinin artırılmasına yönelik eğitim, denetim, altyapı, acil kurtarma ve yasal mevzuatın iyileştirilmesi k

A+A-

İÇİŞLERİ VE YEREL YÖNETİMLER BAKANI  ÇAVUŞOĞLU: “BAKANLIĞIMIZ TRAFİK GÜVENLİĞİNİN ARTIRILMASINA YÖNELİK SÜREKLİ OLARAK ÇALIŞMAKTADIR”
                                                                

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu,  “Bakanlığımız ve başkanlığını yürüttüğüm Trafik ve Ulaştırma Hizmetleri Komisyonu, trafik güvenliğinin artırılmasına yönelik eğitim, denetim, altyapı, acil kurtarma ve yasal mevzuatın iyileştirilmesi konularında sürekli olarak çalışmaktadır” dedi.

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 6 Mayıs-12 Mayıs  Trafik Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, bakanlığının trafik güvenliği, trafik eğitimi ve trafik kurallarına yönelik yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Trafik güvenliğinin artırılmasına yönelik bu yıl yapılmaya başlanan ve yapılacak olan faaliyetler ve öngörülen hedefleri açıklayan İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu şöyle dedi:

 “Trafik Güvenliği ile ilgili küçüklere yönelik eğitim faaliyetlerine kesintisiz olarak devam edilmektedir.  Polis Genel Müdürlüğü Gezici Eğitim Parkı belli bir program çerçevesinde okullarda eğitim vermekte, Lefkoşa’daki Trafik Eğitim Parkına ise her gün eğitim için öğrenciler gelmektedir. Ayrıca bu yıl Trafik Eğitim Parkında, çalışma izinli olarak ülkemizde çalışmaya gelen kişilere de kurslar verilmeye başlanacaktır. Eğitimlerin verimliliğini artırmak için ise bu yıl içerisinde bir adet çarpışma ve bir adet devrilme (Komple) simülatörünün alımını hedeflenmekteyiz.”

Trafik Haftası dolayısı ile bu yıl da TV Spotları vasıtası ile çeşitli televizyon kanallarında Trafik Güvenliğine yönelik farkındalık kampanyası başlattıklarını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, Trafik’te denetim konusuna dikkat çekti.

Çavuşoğlu, “ 2012 yılında alt yapısı tamamlanmış olan bir adet (Point-to-Point) PtP kamera sisteminin kurulumu tamamlanmıştır. Hamitköy-Haspolat yol kesimine kurulan bu sistem deneme aşamasında olup kısa süre içerisinde hız denetimi yapmaya başlayacaktır. Ayrıca, 2012 yılında temin edilen 8 adet 2012 model SUV tipi (BMWX3) araca monte edilmesi öngörülen 8 adet komple mobile hız tespit kamera sisteminin siparişi verilmiş olup önümüzdeki aylarda araçlara modifiyeleri gerçekleştirilecektir. Böylelikle yollarımızda artık daha etkin denetim sağlanmış olacaktır” dedi.

Geçen yıl tedarik edilen Trafik kazalarına müdahalede kullanılan alet ve ekipmanlara ilaveten bu yıl da ihtiyaç duyulan özel ekipmanların temini ile ilgili ihalelerin de gerçekleştirildiğini açıklayan Bakan Çavuşoğlu, İhale Komisyonunun kararını müteakip söz konusu malzemelerin tedariki için sözleşmelerin hemen imzalanacağını söyledi.

Çavuşoğlu, “Geçtiğimiz yıl temin edilen 2 adet kurtarma aracına ilaveten bu yıl da Trafik kazalarına müdahale için ihtiyaç duyulan 1 adet kurtarma aracının temini için ihale hazırlıkları son aşamaya gelmiştir” dedi.

OTO KORKULUK

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Başkanlığını yürüttüğü Trafik ve Ulaştırma Hizmetleri Komisyonu’nun trafik güvenliği için alt yapı konusunda da ciddi çalışmalar yaptığını söyledi.

Çavuşoğlu yapılan çalışmaları şu şekilde dile getirdi:

“Ulaştırma Bakanlığı ile işbirliği halinde, Karayollarımızda oto korkulukların yapımına yönelik çalışmalara devam edilmektedir. Bu yılın ilk çeyreğinde karayollarımıza Bakanlığımızca 10.000 metre  oto korkuluk monte edilmiştir. Yollarımız da eksikliği görülen “yasak ve tahdit”,”tehlike ve ikaz” ve “ bilgi verici” levhaların yapımına ve montesine bu yıl da devam edilmiş olup 620 m2. levhanın temini ve montesi ihalesi gerçekleştirilmiştir. İşin yapımına devam edilmektedir. Geçtiğimiz yıl ise 750 metre levha karayollarına monte edilmişti. Öte yandan alt yapı anlamında, sinyalizasyon sistemlerinin bakımı ve tamirlerine devam  edilmektedir. Mevcut eskimiş trafik ışıklarının yenilenmesi ve bu yıl yeni sinyalize kavşak düzenlemelerinin yapımının gerçekleştirilmesi   hedeflenmektedir.

Öncelikle Citroen Kavşağı Işıkları, Yenişehir ışıkları, Başbakanlık kavşağı ışıkları ve Ortaköy ışıklarının, Dedektörlü Akıllı Kavşak Sistemi olarak yenilenmeleri ve sürekli bakımlarının yapılması hedefler arasındadır. Ayrıca, Yol ayırımlarına konmak üzere başlangıç olarak 50 adet Darbe Emici Su Bariyerlerinin ithali ve montesi için ihaleye çıkılmıştır. Bu uygulama yaygınlaştırılarak devam edecektir. Karayollarımızdaki köprülere ve köprü yaklaşımlarına 3.600 metre  köprü koruyucu bariyer montesi çalışmaları da devam etmektedir.”

YASAL MEVZUAT

Trafik kazalarının önüne geçilebilmesi amacıyla yasal mevzuat üzerinde de çalıştıklarını söyleyen İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu açıklamasını söyle tamamladı:

“Motosiklet ehliyet kategorileri ve motosiklet ehliyeti için minimum eğitim şartlarının ve sınav prosedürünün belirlenmesi ve yeni araç plakalarının düzenlenmesi ile ilgili motorlu araçlar ve Yol Trafik (Değişiklik) Tüzüğü çalışması hükümetimiz döneminde tamamlanmıştır. Bu yıl yasallaşması hedeflenmektedir. AB Muktesebatına Uyum Programı çerçevesinde AB ve Türkiye’de uygulanmakta olan ehliyet ve araç kategorilerinin belirlenmesi, bu kategorilerdeki ehliyetler için minimum eğitim şartları ve sınav prosedürünün belirlenmesi ve yasal düzenlemenin yapılması çalışmaları da devam etmektedir. Yine hükümetimiz döneminde hazırlanan Emniyet Kemeri ve çocuk Koruma Sistemleri yasası uygulanmaya geçmiştir”

Kaynak:TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.