1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. “6. ULUSLARARASI KIBRIS İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ”
“6. ULUSLARARASI KIBRIS İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ”

“6. ULUSLARARASI KIBRIS İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ”

“6. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali” 9 Aralık Pazartesi günü başlıyor.

A+A-

“6. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali” 9 Aralık Pazartesi günü başlıyor.

“Sınırları Aşalım” sloganıyla düzenlenecek festival bu yıl 9-19 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İşçi Filmleri Festivali Organizasyon Komitesi’nden verilen bilgiye göre, film gösterimlerine Gönyeli Belediyesi ile Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ev sahipliği yapacak. 

17 örgütün birlikte organize ettiği ve 3 yapının da destek verdiği festivalde, tüm gösterimler 20.00’de başlayacak.

Festivalin açılış filmi “ODTÜ Ayakta” belgeseli olacak. Gösterimin ardından filmin yapımında bulunan Hadi İskit ile kısa bir söyleşi gerçekleştirilecek. Festival kapsamındaki tüm gösterimler biletsiz ve ücretsiz olacak.

Festivalde son film olan “Yağmuru Bile” için Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği lokalinde özel bir gösterim gerçekleştirilecek. 

“Su hakkını” konu alan uzun metrajlı filmin ardından Biyologlar Derneği’nden Hasan Sarpten festivalin kapanış konuğu olacak.

FESTİVAL PROGRAMI:
 
Festival programı şöyle:

9 Aralık Pazartesi, ODTÜ AYAKTA, yer: Gönyeli Belediyesi, Kokteyl, açılış konuşması ve film gösterimi, ODTÜ’den Hadi İskit ile söyleşi,

11 Aralık Çarşamba, GAROD, yer: Gönyeli Belediyesi; 14 Aralık Cumartesi “ARTIK YETER”, yer: Gönyeli Belediyesi; 16 Aralık Pazartesi DAÜ-SEN 30. YIL BELGESELİ, yer: Gönyeli Belediyesi; 17 Aralık Salı, KISA FİLMLER, yer: Gönyeli Belediyesi, filmler: “Ekmeğim Benim Bu”, “Şişecam Belgeseli”, “İşçinin Günlüğü”, “Lefkoşa’da Nerelisin”, “Billy and Willy”; 18 Aralık Çarşamba, “KIBRIS’IN ÖBÜRLERİ” yer: Gönyeli Belediyesi; 19 Aralık Perşembe,  “YAĞMURU BİLE” yer: KTMMOB Lokali.”

Komite, “Sinema aracılığıyla, hem dünya toprakları hem de beyinler üzerine çizilen sınırlara isyan ediyoruz. Hayatına çizilen sınırlarla daha fazla yaşayamayan herkesi, gösterimlere bekliyoruz. Sınırları birlikte aşalım” diyerek, halkı festivale çağırdı.

Organizasyon komitesi; Baraka Kültür Merkezi, Basın-Sen, BES, Çağ-Sen, DAÜ BİR-SEN, Daü-Sen, Dev-İş, El-Sen, Güç-Sen, Koop-Sen, KTAMS, KTMMOB, KTOEÖS, KTÖS, KTTB, Tıp-İş, Pir Sultan Abdal Kültür Derneğinden oluşuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.