1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 7 GÜN DAHA TUTUKLU KALACAKLAR
7 GÜN DAHA TUTUKLU KALACAKLAR

7 GÜN DAHA TUTUKLU KALACAKLAR

7 gün daha tutuklu kalacaklar

A+A-

Sahte 53 bin ABD doları ve 200 gram hintkeneviriyle ilgili tutuklanan Şaban Adsız ve Kahraman Hüddamoğlu’nun tutukluluk süreleri uzatıldı

İsmail VOLKAN

Narkotiğin, Zeytinlik’te düzenlediği operasyonda, 100’lük banknotlar halinde sahte 53 bin ABD doları ve 376 adet sigaranın içerisine doldurulmuş 200 gram hintkeneviri türü uyuşturucuyla yakalanan Şaban Adsız ve Kahraman Hüddamoğlu aleyhindeki tahkikat çok yönlü devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta tutuklanan Adsız ve Hüddamoğlu, üç günlük tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından dün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı ve tutukluluk süreleri 7 gün daha uzatıldı.

Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu’nun huzurunda görüşülen davada, iddia makamı meselenin tahkikatını yürüten polis memuru Cemal Ramiz’i tanık olarak dinletti.

Tanık polis, Zeytinlik’te Şaban Adsız'ın kaldığı evde polisin yaptığı aramada; 376 adet sigara içerisine doldurulmuş yaklaşık 200 gram ağırlığında “hintkeneviri” türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, üzerinde

uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir adet hassas terazi ile tüplü televizyon içine gizlenmiş 233 deste halinde getirilmiş, 100’lük banknotlardan oluşan 530 adet sahte Amerikan Doları bulunduğunu anımsattı.

Söz konusu sahte paraların piyasa değerini artırmak maksadıyla, desteler içerisine banknot büyüklüğünde kâğıtlar yerleştirildiğini söyleyen Ramiz, paraların yaklaşık 1 milyon 372 bin 500 dolar olarak gösterilmeye çalışıldığını kaydetti.

Ramiz, Kahraman Hüddamoğlu’nun kaldığı evde yapılan aramada ise içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir sigara doldurma aleti bulunarak emare alındığını anımsattı.

Ramiz, olayla ilgili aranan şahıslar ve emareler olduğuna, hem para hem de maddelerle ilgili analiz raporlarının beklendiğine, tahkikatın çok yönlü devam ettiğine vurgu yapıp, zanlılar aleyhine 7'şer gün tutukluk emri verilmesi talebinde bulundu.

Mahkeme, tahkikatın devam ettiğine bulgu yaptı ve istenen ek tutukluluk emrini verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.