1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 8 BİN 22 ADET CAPTAGON
8 BİN 22 ADET CAPTAGON

8 BİN 22 ADET CAPTAGON

Gazimağusa'da...

A+A-

Mehmet KARA
Polis Genel Müdürlüğü'ne bağlı (PGM) Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri, dün gerçekleştirdikleri operasyonda bır kişinin tasarufunda, Arap ülkelerinde yaygın olarak kullanılan Captagon (Kaptagon) türü uyuşturucu madde içerdiğine inanılan toplam 8 bin 22 adet hap tespit etti. Edinilen bilgilere göre polis operasyonu, dün saat 15.30 sıralarında Gazimağusa'da gerçekleştirdi.

Polis ekipleri, isminin baş harfleri A.Y., olan 39 yaşındaki şahsın üzerinde ve kalmakta olduğu ikametgahında yaptığı aramada uyuşturucu madde içerdiğine inanılan toplam 8 bin 22 adet hap ele geçirdi. Meseleyle ilgili gözaltına alman şahsın, bugün, tutukluluk talebiyle mahkemeye çıkarılacağı öğrenildi.

Captagon nedir?

Sentetik bir uyuşturucu türüdür. Önceleri Almanya'da yasal olarak üretilen bu maddenin üretimi, suistimalinin artması üzerine durdurulmuştur. Üretiminin durdurulmuş olması ile birlikte yasal olmayan yollardan, yüksek kazanç elde etmek için çeşitli ülkelerde kaçak olarak üretilmeye başlanmıştır. Piyasaya Captagon ticari adı ile sürülen ve etken madde olarak fenetylline içeren bu uyuşturucunun özellikle Arap ülkelerinde kullanımı yaygındır. Direk beyine etki eder ve sinir sistemi üzerinde değişiklikler yapar. Bu arada 1963 yılında üretilen Captagon, 1986 yılmda Dünya Sağlık Örgütü tarafından psikotrop madde listesine alındı. O tarihten beri çoğu ülkede yasaklandı.

Kıbrıs

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.