1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 8 MİLLETVEKİLİNİN PARTİDEN İHRAÇ EDİLMESİNİ GÖRÜŞTÜ
8 MİLLETVEKİLİNİN PARTİDEN İHRAÇ EDİLMESİNİ GÖRÜŞTÜ

8 MİLLETVEKİLİNİN PARTİDEN İHRAÇ EDİLMESİNİ GÖRÜŞTÜ

UBP DİSİPLİN KURULU 8 MİLLETVEKİLİNİN PARTİDEN İHRAÇ EDİLMESİNİ GÖRÜŞTÜ

A+A-

SÖZ KONUSU MİLLETVEKİLLERİNİN 7 GÜN İÇERİSİNDE SAVUNMA YAPMA HAKKI VAR

KÜÇÜK: “İKİNCİ VE SON HAKLARINI KULLANDILAR”

Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) Disiplin Kurulu, muhalefet partileri ile hükümeti düşürmek için güvensizlik önergesine imza koyan UBP’li 8 milletvekili için toplandı.

Başbakan İrsen Küçük, Zeki Bayram başkanlığındaki 8 üyeli Disiplin Kurulu toplantısının  yer aldığı Köşklüçiftlik’teki parti merkezini ziyaretinde basına yaptığı açıklamada, Disiplin Kurulu’nun ilgililerden 7 gün içerisinde savunmalarını yapmalarını talep edeceğini, ardından ise kararını vereceğini belirtti.

Küçük, savunmanın 7 gün zarfında yapılmaması durumunda Disiplin Kurulunun ilgililerin gıyabında karar alacağını söyledi.

UBP tüzüğüne göre, savunma için gerekli süre, çağrı belgesinin ilgiliye tebliğinden başlayarak 15 gün. Seçimlerde veya herkesin gözü önünde açıkça veya yayın yoluyla işlenen disiplin suçlarında bu süre 7 gün.

“İhraç kararı çıktı mı?” sorusuna Küçük, “Kesin ihraç karını Genel Yönetim Kurulumuz aldı” dedi.

Hükümete yönelik gensorunun öne alınması için, TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ile DP Genel Başkanı Serdar Denktaş ile imza veren UBP’nin 8 Milletvekilinin bugün Meclis oturumunun başlaması için nisabı sağlayamadığını kaydeden Küçük, “Arkadaşlar gerek Serdar Denktaş gerek Çakıcı ile hala daha kurdukları hükümeti düşürmek için meclisi olağanüstü toplantıya çağırmışlardır. İkinci ve son haklarını kullandılar” dedi.

Güvensizlik önergesinin Pazartesi günü Meclisten onay alması durumunda, hükümetsiz kalma olasılığının sorulması üzerine Küçük, UBP’nin güvensizlik önergesini zorlaştırma niyeti olmadığını,  iktidar olarak seçimin en erken zamanda yapılmasını istediklerini ve bu yönde katkı koyduklarını belirtti.

Küçük, “Hatta dün mecliste 28 Temmuz oylanırken UBP ve CTP milletvekillerinin verdiği olumlu oya diğer milletvekilleri ret cevabı vermiştir. Dünyanın hiçbir yerinde bu görülmüş değildir” dedi.

Mecliste 28 Temmuz’a ret oyu veren partilere atıfta bulunarak söz konusu partilerin seçim yapılması çağrılarının “tamamen blöf” olduğunu, seçime hazır olmadıklarını savunan Küçük, seçime en hazır partinin UBP olduğunu ifade etti.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.