1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. 9. KIBRIS İPEK VE KOZA FESTİVALİ CUMA GÜNÜ BAŞLIYOR
9. KIBRIS İPEK VE KOZA FESTİVALİ CUMA GÜNÜ BAŞLIYOR

9. KIBRIS İPEK VE KOZA FESTİVALİ CUMA GÜNÜ BAŞLIYOR

Girne Belediyesi, Yeşil Barış Hareketi ve Beylerbeyi Muhtarlığı’nın düzenlediği 9. Kıbrıs İpek ve Koza Festivali cuma günü başlıyor.

A+A-

Girne Belediyesi, Yeşil Barış Hareketi ve Beylerbeyi Muhtarlığı’nın düzenlediği 9. Kıbrıs İpek ve Koza Festivali cuma günü başlıyor.

4 Mayıs’a kadar devam edecek olan festival süresince, ipek böceği, koza işleri, Kıbrıs Türk kültürünü yansıtan el işi ve çeşitli ürün satışları, tiyatro, folklor, dans gösterileri ve konserler yer alacak. Festival, Türkiye’nin sevilen müzik grubu ‘Badem’in vereceği final konseriyle tamamlanacak.

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, Yeşil Barış Hareketi Başkanı Doğan Sahir ve Beylerbeyi Muhtarı Ersel Tatlısu bugün Beylerbeyi Kybele Restaurant’ta düzenledikleri basın toplantısında festival hakkında bilgi verdi.

AYGIN

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, Kıbrıs İpek ve Koza Festivali’nin 9. gerçekleştirmenin mutluğunu yaşadıklarını belirterek, geleneksel hale gelen festivalin artık olgunlaştığını söyledi.

Kıbrıs kültüründe önemli bir yeri olup, unutulmaya yüz tutan ipek böceği yetiştiriciliği ile kozasından yapılan el işlerinin festivalle yeniden hayat bulmaya başladığını ifade eden Aygın, festivalin, insanların yeniden dut ağacı ile ipek böceğine dört elle sarılmasını sağladığını kaydetti.

Festivalin turizmin başkenti Girne ve Beylerbeyi’ne güç katacağını ifade eden Aygın, etkinlikte, her yıl olduğu gibi ipek böceği, koza işleriyle Kıbrıs Türk kültürünü yansıtan el işi ve çeşitli ürünlerin satışının yanısıra tiyatro, folklor ve dans gösterileriyle konserlerin yer alacağını belirtti.

SAHİR

Yeşil Barış Hareketi Başkanı Doğan Sahir ise ipek böceği yetiştiriciliği, koza işleri ve Beylerbeyi’nin turistik tanıtımını yapma amacıyla yola çıktıkları festivalde amaca ulaşıldığını belirterek, Kıbrıs Türkü’nün artık kültürünün yanısıra çevre ve doğaya sahip çıkmaya başladığını vurguladı.

Festivalin isim babasının Yeşil Barış Hareketi olduğunu kaydeden Sahir, önceleri Beylerbeyi Muhtarlığı’yla birlikte düzenlenen festivale, gelinen aşamada Girne Belediyesi ile Beylerbeyi halkının da sahip çıkarak, dahil olmasının mutluluk verici olduğunu kaydetti.

TATLISU

Beylerbeyi Muhtarı Ersel Tatlısu da konuşmasında, Beylerbeyi’nin turistik tanıtımı için uğraş verdiklerini belirterek, bu kapsamda katkı koyan  belediye, örgüt ve Beylerbeyi halkına teşekkürlerini sundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.