1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. “9’UNCU GELENEKSEL ÇİLEK FESTİVALİ”, 24-25 MAYIS’TA YAPILACAK
“9’UNCU GELENEKSEL ÇİLEK FESTİVALİ”, 24-25 MAYIS’TA YAPILACAK

“9’UNCU GELENEKSEL ÇİLEK FESTİVALİ”, 24-25 MAYIS’TA YAPILACAK

“9’uncu Geleneksel Çilek Festivali”, 24-25 Mayıs tarihlerinde Yeşilırmak ve Yedidalga’da gerçekleştirilecek. Yeşilırmak – Yedidalga Üreticiler Birliği tarafından düzenlenecek festival kapsamında, 25 Mayıs’ta “9’uncu Çilek Güzeli Yarışması” da yapılacak.

A+A-

FESTİVAL KAPSAMINDA “9’UNCU ÇİLEK GÜZELİ” DE SEÇİLECEK

ÇİLEK GÜZELİ YARIŞMASI’NA SON BAŞVURU TARİHİ 12 MAYIS...

 “9’uncu Geleneksel Çilek Festivali”, 24-25 Mayıs tarihlerinde Yeşilırmak ve Yedidalga’da gerçekleştirilecek. Yeşilırmak – Yedidalga Üreticiler Birliği tarafından düzenlenecek festival kapsamında, 25 Mayıs’ta “9’uncu Çilek Güzeli Yarışması” da yapılacak.

Festivalle ilgili bugün, Belediyeler Birliği’nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Yeşilırmak – Yedidalga Üreticiler Birliği Onursal Başkanı Cavit Atalar, Çilek Güzeli Yarışması Organizatörü, Günkut Ajans Direktörü Bülent Günkut, Çilek Güzeli Yarışması Koordinatörü Gülay Özpolat, ilk “Çilek Güzeli Yarışması” birincisi ve ilk “Miss Kuzey Kıbrıs” Yasemin Bülent Görgün, “2013 Çilek Güzeli” ve “2013 Miss Kuzey Kıbrıs” Merve Özkurt ile katılarak birer konuşma yaptı.

Festivalde, müzik grupları, minikler şöleni, yüzme maratonu, milli oyunlar, dans gösterileri, çilek ürünleri yarışması gibi birçok etkinlik yer alacak.

ATALAR: “EN ESKİ ÇİLEK FESTİVALLERİNDEN BİRİ”

Yeşilırmak – Yedidalga Üreticiler Birliği Onursal Başkanı Cavit Atalar, ilk çilek festivalinin 1973 yılında, çok zor şartlar altında yapıldığını belirtti. Atalar, “Çilek Festivali, Türk dünyasındaki en eski çilek festivallerinden biridir” dedi.

“Çilek Festivali” kapsamında, 1973 yılında düzenlenen “Çilek Güzeli Yarışması” birincisinin, 1975 yılında “Kuzey Kıbrıs Güzellik Yarışmasında” da ilk “Kuzey Kıbrıs Güzeli” seçildiğini anımsatan Atalar, geçtiğimiz yılki yarışmada “Çilek Güzeli” seçilen Merve Özkurt’un aynı yıl “Miss Kuzey Kıbrıs” seçildiğini ifade etti.

Çilek Festivali’nin, uzun yıllar sonra “Çilek Diyarı Projesi” kapsamında, 2011 yılında yeniden düzenlenmeye başladığını söyleyen Atalar, bölgenin coğrafi güzelliği yanı sıra tarihi değeri de olduğunu vurguladı.

Festivali düzenlerken finansmana ihtiyaç duyduklarını belirten Atalar, hem hükümet yetkililerinden hem de kurumlardan destek beklediklerini kaydetti.

Festivalin, uluslararası niteliği bulunduğuna değinen Atalar, Çilek Güzeli Yarışması’na yabancı ülke vatandaşlarının da katılabileceğini, Türkçe, Rumca, İngilizce dillerinde çeşitli etkinlikler düzenleneceğini belirtti.

Atalar, festivalin, 24 Mayıs Cumartesi saat 10.30’da başlayıp, 25 Mayıs Pazar “Çilek Güzeli Yarışması” ile sona ereceğini kaydetti.

GÜNKUT: “CİDDİYETİNİ KANITLAYAN BİR YARIŞMA”

“Çilek Güzeli Yarışması” Organizatörü, Günkut Ajans Direktörü Bülent Günkut, yarışmanın, ciddiyetini kanıtlayan bir yarışma olduğunu, ülkenin dört bir yanından başvurular aldıklarını kaydetti.

Yarışmada üç güzel, bir de “Dostluk Güzeli” seçileceğini, kazananlara çeşitli ödüller verileceğini belirten Günkut, yabancı ülke vatandaşı, 16 yaş üzeri kızların da yarışmaya katılabileceğini söyledi.

ÖZPOLAT: “YARIŞMAYA SON BAŞVURU 12 MAYIS”

“Çilek Güzeli Yarışması” Koordinatörü Gülay Özpolat da, yarışmaya 17-25 yaş arası genç kızların katılabileceğini belirtti. Özpolat, birinci gelen yarışmacıya bin 500 TL, ikinciye bin TL, üçüncüye de 500 TL ödül ve çeşitli hediyeler verileceğini ifade etti.

Özpolat, yarışmaya başvuruların 12 Mayıs tarihine kadar yapılabileceğini, seçmelerin de 17 Mayıs’ta gerçekleştirileceğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.