1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 9'UNCU KEZ YILAN SOKTU!
9'UNCU KEZ YILAN SOKTU!

9'UNCU KEZ YILAN SOKTU!

Yılanlardan çektiğini kimseden çekmedi!

A+A-

Yenierenköylü  52 yaşındaki Gülsüm Yınal’ın başı yılanlarla dertte

Ayşe BULUT

Yenierenköy’de ikamet eden 52 yaşındaki Gülsüm Yınal’ın yılanlardan çektiğini kimse çekmedi. Talihsiz kadın önceki gün evinin bahçesinde dokuzuncu kez yılan tarafından ısırıldı. Yınal’ı ısıran yılanın, Gufi olarak bilinen Kıbrıs Engereği olduğu belirtildi.

Sağ işaret parmağından ısırılan ve Yenierenköy Sağlık Merkezi’nde yapılan ilk yardım müdahalesinin ardından Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak müşahede altına alınan Gülsüm Yınal’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

9’uncu vaka nasıl oldu?

Yılanlarla başı dertte olan Gülsüm Yınal gazetemize verdiği bilgide, evinin bahçesinde temizlik yaparken otları almaya çalıştığı sırada, otların altına gizlenen yılan tarafından ısırıldığını söyledi. Yınal, hiçbir şekilde yılana rahatsızlık vermediğini, sadece bir yere topladığı otları kucaklayıp atmaya çalıştığını belirtti. Parmağındaki acıyı hemen tanıdığını ve dokuzuncu kez yılan tarafından ısırıldığını anladığını kaydeden Gülsüm Yınal, yardım istediğini ve Yenierenköy Sağlık Merkezi’ne götürüldüğünü, oradan da Mağusa’ya kaldırıldığını anlattı.

Çerşitli kurum ve kuruluş yetkililerinin yılanların öldürülmemesi gerektiği konusunda sık sık yapılan açıklamalarına da kızan Gülsüm Yınal, “Yılanları öldürmeyin çağrısı yapıyorlar, öldürmeyelim de yılanlar bizi mi yesin? Korumacılar, gelip köyden yılanları toplasın, her yıl yılan tarafından sokuluyorum (ısırılıyorum). Son olarak dokuzuncu kez yılan tarafından sokuldum, en sonunda herhalde beni öldürecekler. Korumacılar ‘yılanları öldürmeyin’ diyor ama onlar beni öldürmeye niyetli” dedi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.