1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. AKÇA:DAHA REFAH, RAHAT VE GÜÇLÜ BİR HALK YARATILMASI
AKÇA:DAHA REFAH, RAHAT VE GÜÇLÜ BİR HALK YARATILMASI

AKÇA:DAHA REFAH, RAHAT VE GÜÇLÜ BİR HALK YARATILMASI

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, TC Büyükelçiliği olarak KKTC halkına bakış açısının; “daha refah, rahat ve güçlü bir halk yaratılması” olduğunu vurguladı.

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, TC Büyükelçiliği olarak KKTC halkına bakış açısının; “daha refah, rahat ve güçlü bir halk yaratılması” olduğunu, bunu da sözle değil, mali kaynaklarla desteklediklerini ve bunları ülkede gördükleri en acil, hayırlı ve gerekli işlere harcadıklarını vurguladı.

Akça, 2010 yılına kadar 4-5 milyon TL olan belediye katkılarını 40 milyon TL’ye çıkardıklarını, bu mali kaynakla da köylerin ihtiyaçları ve ilçelerin merkez çevre düzenlemelerine kullanıldığını ifade etti.

TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Altınova köyündeki park açılışında yaptığı konuşmada, şu anda önlerinde bulunan ve en önem verdikleri proje olan İskele, Girne ve Lapta sahil şeridi düzenlemeleri olduğunu belirterek, bu projeleri çok önemsediklerini, çünkü bu projelerle hem sahillerin korunacağını hem de insanların güzel vakit geçireceği mekanlar yaratılacağını söyledi. Bu projeleri birkaç yıl içinde tamamlayacaklarını kaydetti.

Akça, köy halkından gelen talep üzerine Geçitkale, Topçuköy, Altınova ve Çınarlı yollarının birbirine bağlanabilmesi için ne yapılabileceğine bakacağını söyledi.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.