1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “AKDENİZ VE TURİZME YÖNELİK CİNAYET”
“AKDENİZ VE TURİZME YÖNELİK CİNAYET”

“AKDENİZ VE TURİZME YÖNELİK CİNAYET”

Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri Derneği, ülkede devasa petrol dolum tesisi kurulmasına karşı çıkanların haklılığının dün Kalecik Petrol Dolum Tesisi’nde yaşanan kazayla bir kez daha kanıtlandığını belirtti.

A+A-

AKDENİZ’E KARA LEKE OLARAK ÇÖKEN BU KAZA HERKESİ VE HER MAKAMI ARTIK UYANDIRMALI”

Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri Derneği, ülkede devasa petrol dolum tesisi kurulmasına karşı çıkanların haklılığının dün Kalecik Petrol Dolum Tesisi’nde yaşanan kazayla bir kez daha kanıtlandığını belirterek, Akdeniz’in yüreğine kara leke olarak çöken dünkü kazanın herkesi ve her makamı artık uyandırmasını istedi. Dernek, kazanın sorumlularının bulunarak haklarında gerekenin yapılmasını da talep etti.

Dernek Başkanı Perihan Aziz yazılı açıklamasında, çevre felaketlerinin hiçbir yerde yaşanmamasını sağlamak için herkese büyük görevler düştüğünü vurgulayarak, çevreyi kirletecek, yok olmasına neden olacak her olayın, dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın duyarlılığı olan herkesi yürekten yaraladığını kaydetti.

“Her birey en yakın çevresinden başlayarak gelecek nesillere olan çevresel yükümlülüklerini yerine getirmelidir” diyen Aziz, ülkede bu konuda ciddi çalışma yapıldığı ve çevre suçu işleyenlere ibret verici uygulamalar yapıldığının söylenemeyeceğini, tam tersine ülkenin çıkarına olduğu iddiasıyla çevreyi katledici sonuçlar getirecek petrol dolum tesisleri kurulması için adımlar atıldığını belirtti.

Aziz, rant için petrol dolum tesisi kurmak isteyenlerin, ülkenin koşullarının bunu kaldırıp kaldırmadığına bakmaksızın projeler ürettiğini; kurulacak tesisin yeri için de serseri kurşunlar güzergahı gibi birçok yerleşim biriminin adının geçtiğini ifade ederek, adı geçen Gemikonağı, Yedikonuk, Kalecik’in turizm merkezi ve doğa harikası yerler olduğunu kaydetti.

“AKDENİZ VE TURİZME YÖNELİK CİNAYET”

“Kalecik petrol dolum tesisinde dün yaşanan çevre felaketinin, ülkenin petrol kirliliğine karşı önlemlerde yetersizliğini ve çaresizliğini ortaya çıkardığını; nedeni ne olursa olsun denize akan petrolüm tüm Akdeniz ve KKTC turizminin yaşam kaynaklarına yönelik bir cinayet niteliği taşıdığını” ifade eden Perihan Aziz, olumsuz etkilerin giderilmesinin uzun süre alacağına dikkat çekti.

“KARŞI ÇIKANLARIN HAKLILIĞI BİR KEZ DAHA KANITLANDI”

Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Aziz, açıklamasında şunları belirtti:

“Ülkemize devasa ölçekli petrol dolum tesisi kurulmasına karşı çıkanların haklılığı bu olayla bir kez daha kanıtlanmıştır. Bu olay, ‘dolum tesisi projeleri gündemimizden kalkmamıştır’ düşüncesini taşıyanlara da ders olmalıdır. Bu tür felaketlerin yaşanmasına neden olan denetimsizlik politikalarının artık geçerli olamayacağı anlaşılmalıdır. 

“AKDENİZ’İN YÜREĞİNE ÇÖKEN KARA LEKE”

Akdeniz’in yüreğine kara leke olarak çöken, Akdeniz’i karartan ve geleceğe karşı tehdit oluşturan bu olay, herkesi, her makamı artık uyandırmalı. Sorumlular bulunmalı ve onlar hakkında gerekenler yapılmalıdır.  Gecikmeden, hemen şimdi... Halk da geleceğinden nelerin götürülmekte olduğunu anlamalı.” 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.