1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKINCI, LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR İÇİN KOŞACAK
AKINCI, LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR İÇİN KOŞACAK

AKINCI, LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR İÇİN KOŞACAK

Akıncı, LTB tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Lefkoşa Koşuyor Maratonu”na bu yıl da katılıyor.

A+A-

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Lefkoşa Koşuyor Maratonu”na bu yıl da katılıyor.

Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye göre Akıncı, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı’yı kabul etti. Görüşmede Harmancı, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya “Lefkoşa Koşuyor Maratonu”nda  takacağı numarayı takdim etti.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın 2014 yılından itibaren katıldığı Maraton’un bu yılki geliri, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na çocukların eğitimi için bağışlanacak.

Cumhurbaşkanı Akıncı kabulde yaptığı konuşmada, 2014 yılından bu yana maratona katıldığını ve katkı sağlamaya çalıştığını, bu yılki maratonun lösemili çocuklara hem katkı, hem de lösemi konusunda toplumsal farkındalık yaratma amacını taşıdığını söyledi.

Akıncı, “Farkındalık elbette sadece bir gün yeterli değildir, sorunları her gün farkında olarak davranmak gerekir. Bu Pazar kimimiz koşarak, kimimiz yürüyerek bu maratona katılacağız. Belediye Başkanı Harmancı’yı bu yöndeki çalışmaları için kutlarım” dedi.

Maraton, 4 km’lik halk koşusu, 8 km ve 21 km olmak üzere 3 kategoriden oluşuyor. Maraton 23 Ekim Pazar günü saat 10.00’da Lefkoşa Türk Belediyesi binasını önünden başlayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.