1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MOBESE KAMERALAR GELİYOR!
MOBESE KAMERALAR GELİYOR!

MOBESE KAMERALAR GELİYOR!

MOBESE KKTC'de de devreye girecek!

A+A-

MOBESE KAMERALAR KURULUYOR

EN GEÇ ŞUBATTA LEFKOŞA VE GİRNE’DE KURULACAK MOBESE KAMERALAR DAHA SONRA DİĞER ŞEHİRLERDE DE DEVREYE GİRECEK

750 KAPASİTELİ AÇIK VE KAPALI CEZAEVİ İÇİN EN GEÇ OCAKTA İHALEYE ÇIKILACAK

Kent güvenlik sistemi olarak bilinen MOBESE (Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu) kameralar, KKTC’de de devreye girecek.

MOBESE kameraların projelendirilmesi ve fizibilite çalışmaları için İçişleri Bakanlığı ile Türkiye İçişleri Bakanlığı arasında uzlaşı sağlandı.

İçişleri Bakanı Kutlu Evren, halkın güvenliğini artırmak amacıyla devreye girecek MOBESE polis teşkilatının istihbaratının güçleneceğini, sokaklarda yaşanan bazı sorunların ortadan kalkacağını ve iç güvenliğin artacağını söyledi.

Evren, proje çalışmaları yapılan MOBESE kameraların, altyapının daha uygun olduğu Lefkoşa ve Girne’de en geç şubat ayında devreye gireceğini açıkladı. Evren, ardından Gazimağusa, Güzelyurt ve İskele’de de MOBESE’lerin kurulacağını bildirdi.

Ankara’ya dün günübirlik ziyaret gerçekleştiren, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir araya gelen ve yeni merkezi cezaevinin inşaatı için iş birliği protokolü imzalayan İçişleri Bakanı Kutlu Evren, temasları konusunda TAK muhabirinin sorularını yanıtladı.

5 ŞEHİRDE MOBESELER KURULACAK

Kutlu Evren, Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptıkları çalışmalarda polisi ilgilendiren bölümler bulunduğunu, bunun personel eğitimi, güvenlik ve MOBESE kameraların KKTC’deki 5 şehirde kurulmasını içerdiğini kaydetti.

İÇ GÜVENLİK ARTACAK

Altyapı olarak Lefkoşa ve Girne’nin MOBESE kameralar için daha hazır olduğunu, proje çalışmalarının sürdüğünü ve önümüzdeki ocak veya en geç şubat ayında kameraların devreye gireceğini belirten Bakan Evren, böylece sokaklarda karşılaşılan güvenlik sorunlarının ortadan kaldırılmasının, polis teşkilatına istihbaratın ve iç güvenliğin artmasının sağlanacağını söyledi.

MUHTARLAR

Evren, Ankara temasları sırasında muhtarların eğitim standartlarının yükseltilmesi, muhtarlık binalarının geliştirilmesi, binası olmayan muhtarlıklara bina yapılması gibi konuları da ele aldıklarını bildirdi.

Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile KKTC İçişleri Bakanlığı müsteşarlarının da görüştüğünü kaydeden Kutlu Evren, belediyeler için daha önce Türkiye’den sağlanan 16 araca ek olarak yeni araç ve gereçlerin tedariki ve belediyelerin projelerinin desteklenmesi gibi konularda işbirliği yapılacağını bildirdi.

750 KAPASİTELİ YENİ CEZAEVİ İHALESİ İÇİN HEDEF OCAK

İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Türkiye Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’la imzaladıkları Yeni Merkezi Cezaevi İnşaatı Yapımı Projesi’ne ilişkin iş birliği protokolüyle, Lefkoşa’da BRTK sitesi arkasında inşa edilecek yeni cezaevi projesinin süratlendirildiğini, geç ocak ayında ihale aşamasına geleceklerini düşündüğünü açıkladı.

Yeni cezaevinin açık ve kapalı cezaevi şeklinde ve 750 kapasiteli projelendirildiğini, geliştirilmiş atölyeler içereceğini; mahkumların eğitimi ve yeniden topluma kazandırılmaları amacıyla binanın ve binadaki sistemlerin de geliştirileceğini anlattı.

İçişleri Bakanı Kutlu Evren, yeni cezaevi inşaatı konusunda KKTC ve Türkiyeli müteahhitlerin uyumlu olduğunu, ihalenin ortak kararla verileceğini; ihaleyle ilgili şekil ve yöntemlerin bilahare açıklanacağını kaydetti.

Evren, “Vatandaşlarımızın cezaevine düşmesini istemeyiz ama şu andaki Merkezi Cezaevimiz fiziki ve ekonomik anlamda ömrünü tamamladı. Daha çağdaş bir cezaevi ihtiyacını karşılamaya çalıştık” dedi.

Ankara ziyaretinde Bakan Evren’e Bakanlık Müsteşarı Gürkan Kara, Bakanlık Genel Koordinatörü Durali Güçlüsoy, Yerel Yönetimler Müdürü Türel Özksüzoğlu, Özel Kalem Müdürü Muslu Akgüney, Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu ve Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer eşlik etmişti.

Bakan Evren’in temasları sırasında Türkiye İçişleri Bakanı Soylu, KKTC’de yerel yönetimlerin geliştirilmesi, Polis teşkilatının araç gereç donanımı ve personel eğitimi konularında da destek belirtmişti.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.