1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKRABASININ EVİNİ SOYDU!
AKRABASININ EVİNİ SOYDU!

AKRABASININ EVİNİ SOYDU!

Akrabasının evini soydu!

A+A-

Gönyeli’de sakin Recep Demir’in ikametgahına girip yaklaşık 5 bin TL’ye yakın nakit para ve ziynet eşyası çalan kişi yakalandı

Emine UYSAL

Gönyeli’de sakin Recep Demir’in ikametgahına girip yaklaşık 5 bin TL’ye yakın nakit para ve ziynet eşyası çalan kişinin, Demir ailesinin 21 yaşındaki yeğeni Mehmet Demir olduğu ortaya çıktı.

“Ev açma” ve “Hırsızlık” suçlamasıyla gözaltına alınan Mehmet Demir, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına savcı yardımcısı Aysın Bilgin, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Kemal Erdelhun’u dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Erdelhun, zanlı Mehmet Demir’in 7 Kasım’da, Gönyeli’de sakin Bozuk Bağlar Sokak’ta Alişo Apartmanı Gönyeli adresinde sakin Recep Demir’in ikametgahına açık bulunan balkon kapısından giriş yapıp, ikametgahın yatak odasındaki dolap içerisinde muhafaza ettiği bin 850 TL nakit para ve 3 bin 100 TL değerindeki bir çift papatya motifli 22 ayar altın, iki çift 22 ayar küpe, bir adet zincir motifli altın bilezik ve bir adet 22 ayar altın yüzüğü sirkat edip, kapalı vaziyette bulunan ana giriş kapısını açıp çıktığını anlattı.

Polis memuru Kemal Erdelhun, 13 Kasım’da konu altınlar ve bin 850 TL değerindeki nakit paranın Mehmet Demir’in ikametgahında bulunarak emare alındığını kaydetti.

Zanlı aleyhine başlatılan tahkikatın tamamlandığını belirten Erdelhun, ülkemizde turist statüsünde olan zanlının mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Zanlı Mehmet Demir’in avukatı Ezer Özsoy, müvekkilinin teminatla serbest bırakılmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, suçun Ağır Ceza Mahkemesi kapsamına giren vahim bir suç olduğuna ve zanlının yasal statüsü olmadığına vurgu yaparak, yargılanıncaya değin bir ayı aşmayan süreyle cezaevinde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.