1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TATİLLERİ ZEHİR OLDU
TATİLLERİ ZEHİR OLDU

TATİLLERİ ZEHİR OLDU

Tatilleri zehir oldu

A+A-

Ercan Havaalanı'ndan iki günlüğüne ülkeye giriş yapan ve uyuşturucu ile yakalanan iki turist, 45 gün hapis cezası aldı

Emine UYSAL

Ercan Havaalanı'ndan 29 Eylül’de giriş yapıp, tasarruflarında 18 adet uyuşturucu hapla yakalanan İsmail Sargın ve Sacide Korkman, 45 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İsmail Sargın ve Sacide Korkman, hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde tutuldukları için aldıkları 45 günlük hapislik cezadan sayıldı. Sargın ve Korkman’ın ülkeden ihraç edilmesi bekleniyor.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Kanunsuz uyuşturucu hap ithal ve tasarrufu” suçlamalarıyla itham edilen iki sanık, suçlamaları kabul etti.

29 Eylül'de Ercan Havaalanı'ndan KKTC'ye giriş yapan zanlı İsmail Sargın'ın siyah renk çantası içinde narkotik köpeği Zeyna'nın tepki vermesi üzerine yaklaşık bir buçuk gram hintkeneviri ve 18 adet MDMA (extacy) türü uyuşturucu hap bulunmuştu.

Ömer Güran’ın başkanlığında Yargıç Gökan Asafoğulları ve Yargıç Meltem Dündar’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin karar oturumunda, KKTC Başsavcılığı adına savcı Doğa Tokay hazır bulundu.

Dava kararını okuyan Yargıç Meltem Dündar, sanıkları kendi ikrarları, sunulan olgu ve emareler ışığında suçlu bulup, mahkum ettiklerini açıkladı.

Yargıç Meltem Dündar, sanıkların işledikleri uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçlarının 18 yıla kadar hapis cezası öngören çok ciddi suçlardan olduğuna vurgu yaptı.

Dündar, sanıkların suçlarını kabul edip adaletin erken tecellisine katkı koyduklarını ve cezaevinde hükümsüz tutuklu bulundukları süre yanında sanıkların lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinip, mahkum oldukları davalardan 45 gün hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.