1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ALANİÇİ'NDE TEHLİKE SAÇIYOR!
ALANİÇİ'NDE TEHLİKE SAÇIYOR!

ALANİÇİ'NDE TEHLİKE SAÇIYOR!

ALANİÇİ'NDE TEHLİKE SAÇIYOR!

A+A-

Alaniçi’nde bulunan iki yüz yıllık tarihi bina tehlike saçıyor. Binanın sahibi olan aile tamirat için devletin ilgili birimlerinden izin çıkmasını bekliyor.

TEHLİKE SAÇIYOR: Alaniçi’nde Vasfiye Yeksan’ın yaşamını sürdüğü ve tarihi eser konumunda olan bina çökme tehlikesi ile karşı karşıya. Yeksan ailesi eski eser niteliği nedeniyle binanın koruma altında olduğunu, ancak devletin ne restorasyon için kaynak ayırdığını ne de aileye tamir izni verdiğini öne sürdü

Ceren ÖZBİL


Alaniçi’nde bulunan iki yüzyıllık bina tehlike saçıyor. Binanın duvarları yer yer dökülürken, balkonu ise her an birinin başına düşebilir.
Tarihi eser konumuna girdiği öğrenilen binaya ne devlet yatırım yapıyor ne de bina içerisinde kalan Vasfiye Yeksan’ın ya da ailesinin yatırım yapmasına izin veriliyor. Yıkılmaya yüz tutmuş bu bina hem Vasfiye Yeksan için hem de tüm köylü için ciddi bir tehlike.

Köylü endişeli...
Çocuklarının buna bina altına gidip oyun oynadığını anlatan Alaniçililer de tarihi eser konumunda olan bu binanın her an çökebileceğinden endişeli. Aileler her ne kadar çocuklarını bu binadan uzak tutmaya çalışsa da çocuklar yine ailelerine fark ettirmeden oraya gidiyor.

Köyün en gözde eviydi…
Bölge halkından edinilen bilgiye göre şu anda çökme tehlikesi ile karşı karşıya bırakılan bu bina 1974 yılında köyün en zengininin eviydi. O binada yaşayan Rum özel günlerde balkona çıkıp halka hitap ediyordu.

Yeksan: Sadece gelip baktılar
Alaniçi’nde yıkılmaya yüz tutmuş bu binada yaşayan Vasfiye Yeksan, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi yetkililerinin sadece bu binaya gelip baktığını ancak hiçbir çalışma yapmadığını anlattı. Bu binanın tadilatının yapılması için devlet yetkililerinin bir dönem para ayırdığını duyduğunu ifade eden Yeksan ancak daha sonra bu paranın ne olduğunu bilmediğini söyledi.

Münür Yeksan: Devlet ne kendi yapıyor ne de bize izin veriyor
Vasfiye Yeksan’ın torunu Mehmet Münür Yeksan, binanın tarihi eser konumuna girmesi nedeniyle devlet yetkililerinin kendilerine binanın tadilatını yapmaya izin vermediğini anlattı. Yeksan şu şekilde konuştu:
“Şu ana kadar binanın sadece belli bir alanını tamir edebildik. Onun içinde zar zor izin aldık. Tarihi eser konumuna girdiği devlet tadilat yapmamıza izin vermiyor. Devlet de yapmıyor. Zaten binanın koçanı da bizde değil. Bir an önce bu binanın yapılmasını istiyoruz. Çünkü köy için büyük bir tehlike arz ediyor. Balkon her an çökebilir.”

Yıldız: İlgilenen yok
Alaniçi Muhtarı Cemal Yıldız, bu binanın tadilatının yapılması için ilgili mercilere başvurduğunu ancak hala değişen bir şey olmadığını belirtti. Binanın tarihi eser konumunda olması nedeniyle belediyenin de müdahale edemediğini belirten Yıldız, yıkılmaya yüz tutmuş bu binanın gerek çocuklar için gerekse de tüm köylü için ciddi bir tehlike arz ettiğini hatırlattı. Yıldız, “Tarihi bir bina olduğu için kimse bir şey yapmıyor. Lütfen artık yetkililer bu soruna el atsın” dedi.

Köy halkı ne dedi?
Besime Beşerler:
Bu binanın balkonu her an çökebilir. Çocuklar çökme tehlikesi arz eden bu binanın altında gidip oyunlar oynuyor. Biz her ne kadar uyarsak da fark etmediğimiz bir an olabilir. Bu binanın bir an önce tamir edilmesini bekliyoruz.

İlker Beşler:
Yoldan geçen yaya, çocuklar ve araçlar için büyük bir tehlike. Özelikle binanın balkonu her an çökebilir. Bir an önce yetkililerin gelip ilgilenmesini bekliyoruz. Tarihi eser konumuna girdiği için eski eserler dışında kimse bir şey yapamıyor. 


Halil Kaptan: 
Bu bina yoldan geçen yaya, çocuklar ve araçlar için büyük bir tehlike arz ediyor. Özellikle binanın balkonu her an çökebilir. Bir an önce yetkililerin gelip ilgilenmesini bekliyoruz. Tarihi eser konumuna girdiği için eski eserler dışında kimse bir şey yapamıyor. Bir an önce gerekli tadilatın yapılmasını bekliyoruz.

Mustafa Küçük:
Özellikle binanın balkonu her an çökebilir. Yoldan geçen yaya, çocuklar ve araçlar için büyük bir tehlike. Bir an önce yetkililerin gelip ilgilenmesini bekliyoruz. Tarihi eser konumuna girdiği için eski eserler dışında kimse bir şey yapamıyor. 

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.