1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ALEYLERİNE İKİ DAVA OKUNDU
ALEYLERİNE İKİ DAVA OKUNDU

ALEYLERİNE İKİ DAVA OKUNDU

Aleylerine İki dava okundu

A+A-

Lefkoşa’da bir kafe işletmecisinin ihbarıyla, 10 bini aşkın kişinin kredi kartı bilgilerinin bulunduğu laptopla yakalanan iki genç için bir soruşturma da Türkiye’de açıldı.
 

Emine UYSAL

Lefkoşa’da müşteri olarak gittikleri bir kafede, kafe işletmecisinin polise ihbarıyla, 10 bini aşkın kişinin kredi kartı bilgilerinin bulunduğu laptopla yakalanan iki genç için bir soruşturma da Türkiye’de açıldı.

Ülkemize kısa bir süre önce gelen zanlılar, Halil İbrahim Öztemel ve Lütfullah Gök’ün aleyhine “Banka ve Kredi Kartları Yasası’na aykırı hareket” ve “Ağır bir cürüm işlemek için gizli ittifak” suçlarıyla dava getirildi.

10 bini aşkın kişinin bilgilerinin bulunduğu kartların tümünün de Türkiye bankalarına ait olduğu öğrenilmişti.  Laptopta, 10 bini aşkın kişinin kredi kartı numaraları, kredi kartı geçerlilik süreleri, güvenlik numaraları ve müşterilerin telefon numaralarının olduğu belirlenmişti.

Bankaların, onlarca müşterisinin hesaplarından para çekildiği ve müşterilerin mağdur olduğu iddia edildi.

Polisin tutukladığı ve hacker oldukları iddia edilen zanlılar Halil İbrahim Öztemel ve Lütfullah Gök’ün laptopunda, özel müşterilere sunulan platinium kartı bilgilerinin yer aldığı öğrenilmişti.

Kıbrıs

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.