1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AMAN DİKKAT
AMAN DİKKAT

AMAN DİKKAT

Kıbrıs'a yolcu taşıyan 3 büyük havayolu şirketinden biri olan Atlasjet'in seferleri dün durma noktasına geldi

A+A-

Çiğdem AYDIN

Kuzey Kıbrıs'a yolcu taşıyan 3 büyük havayolu şirketinden biri olan ve turizme büyük katkı sağlayan Atlasjet'in Ercan uçuşları dün durma noktasına geldi.Elde edilen bilgilere göre; Ercan Havaalanı işletmecisi Taşyapı şirketi yaklaşık 6 milyon TL tutarında meydan vergisinin ödenmemesi halinde uçuşların durdurulacağı uyarısında bulundu ve saat 21.00'e kadar ödeme istedi. Bu haber kısa süre içinde KKTC'de özellikle turizmcileri Telaşa düşürdü.

Atlasjet yetkililerinin de KTHY'den Alacaklı olduklarını bildirmelerinin ardından taraflar arasında yoğun görüşmelerin yapıldığı bildirildi. Diyalog muhabirine konuşan bir yetkili, iki tarafın şimdilik uzlaştığını, bundan sonraki süreçte ülke turizminin etkilenmemesi için gerekli girişimlerin yapılacağını bildirdi.

Diğer yandan Türkiye'ye seyahat edecek yolcular da Atlasjet yetkilileriyle temas kurarak uçuşlar konusunda bilgi istedi!

Ulaşımsız turizm yapılamayacağını belirten otel işletmecileri de gerek Atlas, gerekse Pegasus ve THY'nin KKTC ekonomisi açısından önemine dikkat çekti. Atlasjet'in bugün Türkiye ile Ercan Arasında 13 seferi bulunuyor.

“Borç kısa sürede ödenecek…”

Bir hükümet yetkilisi, Atlas Jet ile T&T Şirketi arasındaki anlaşmazlığını Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ün de devre girmesiyle aşıldığını söyledi.

Atlasjet’in uçuşlarının durdurulmayacağını ifade eden aynı yetkili, ülke turizminin ve ulaşımın aksaması için gerekli girişimlerin yapılacağını belirtti.

Atlas Jet 'in T&T Şirketine 1 buçuk milyon Euro borcu olduğu yönünde kendilerine de bilgi ulaştığını ve bu borcun kısa süre içerisinde ödeneceğini öğrendiklerini ifade eden hükümet yetkilisi, “Havaalanı şirketine ödenen vergilerin yüzde 47.8’i KKTC devletine ait. İki şirket arasındaki borcun KTHY ile hiçbir ilgisinin bulunmadığını kaydetti.

500 bin Euro ödendi…

Ortada bir sıkıntı olduğunu doğrulayan T&T Şirketi Genel Müdürü Serhat Özçelik, görüşmelerin devam ettiğini söyledi ve daha fazla bilgi veremeyeceğini ifade etti.

Diyalog’un elde ettiği bilgiye göre ise T&T Şirketi yetkilileri Atlas Jet şirketi yetkililerine seferlerin durdurulmaması için 500 bin Euro ödenmesini gerektiğini bildirdi.

Atlasjet bu ihbarın ardından 200 bin Euro’nun ödeme yaptı, ancak T&T Şirketi bunu yeterli bulmadı

ve rakamın 500 bin Euro’ya tamamlanmaması durumunda seferlerin sabah saat 05.00’te durdurulacağını açıkladı.

Gün boyu süren müzakerelerde, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinin de devreye girerek iki şirket arasında köprü kurma girişimi yaptığı ve 300 bin Euro’luk rakamın 2 çek halinde ödenmesi konusunda uzlaşı sağlandığı öğrenildi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.