1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ANKARA’DAKİ TERÖR SALDIRISI KINANIYOR
ANKARA’DAKİ TERÖR SALDIRISI KINANIYOR

ANKARA’DAKİ TERÖR SALDIRISI KINANIYOR

Ankara’da dün akşam saatlerinde bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısı, sivil toplum örgütleri tarafından kınanıyor.

A+A-

Ankara’da dün akşam saatlerinde bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısı, sivil toplum örgütleri tarafından kınanıyor.

AKADEMİ KIBRIS

Akademi Kıbrıs’tan yapılan açıklamada saldırı kınanarak, “insani yardımlarda ön planda olan Anavatanımızın huzuruna karşı yapılmış olan bu insanlık dışı saldırının amacına ulaşmasına milletimizin müsaade etmeyeceğini biliyoruz” denildi.

Açıklamada, “Çanakkale ruhunun tekrar yaşandığı bu günlerde, İstanbul’dan gelen kum torbalarını boşaltıp, pantolon olarak kullanan mehmetçiğinin kazandığı bu toprakları teslim alamayacaklar” ifadesi kullanıdlı.

AK HATAYLILAR KÜKTÜR VE DAYANIŞAMD ERNEĞİ

Ak Hataylılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet İpek de,  Ankara’daki saldırının kalleşçe ve hunharca yapıldığını vurgulayarak, masum insanların canına kıyan terör örgütlerini, destekçilerini ve yandaşlarını  lanetlediklerini ifade etti.

Patlamayı gerçekleştirenlerin amacının katliam olduğunu kaydeden İpek,  saldırıda hayatlaırnı kaybedeblere rahmet, yaralılara şifa ve ailelerine de sabır dileğinde bulundu.

EMEKLİ MÜCAHİTLETR DERNEĞİ

Emekli Mücahitler Derneği Başkanı Mehmet Salih Direktör de, Ankara’daki terör saldırısında yaşanan acının Türkiye yanında kısa süre içerisinde tüm KKTC’yi de sardığını belirterek,  saldırıyı kınadı.

“Evlerine gitmek için duraklarda bekleyen masum kardeşlerimizi hedef alan törere bir kez daha lanet olsun” diyen Direktör, Türk milletinin böyle haince saldırılar karşısında 30 seneden fazla bir süredir sınav vermekte olduğunu vurguladı.

Direktör, bu saldırılaırn  yalnız Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan Türkleri değil tüm dünyadaki Türkleri de birlik ve beraberlik içinde kenetlemekte olduğunu vurgulayarak, saldırıdan duyulan üzüntüyü dile getirdi.

Direktör, doğruluk ve hak yolunda her zaman Türkiye’nin yanında  olmaya devam edeceklerini ifade etti.

YARDER

KKTC Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YARDER) Başkanı Talip Sancar da  törere karşı birlikte mücadele çağrısı yaptı.

Sancar,  tüm dünyadaki mazlumların yanına koşan ve haksızlığın karşısında olan Türkiye Cumhuriyeti’ni terörle terbiye etmeye çalışan hain ve zalim insanların yine kanla beslenmek adına masum insanlara karşı bir eylem düzenlediklerini ifade etti.

Saldırıyı kınayan Sancar,  Türkiye’nin acısını paylaştıklarını dile getirdi.

KARADENİZ KÜLTÜR DERNEĞİ

KKTC  Karadeniz  Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün terrör saldırısından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, hangi isim altında olursa olsun masum insanları hedef alıp gerçekleştirilen terör eylemlerini şiddetle kınadıklarını belirtti.

Aygün, patlamada hayatını kaybedenlere rahmet, yaralananlara da  acil şifalar dileğinde bulundu.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.