1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ARANAN KİŞİYLE İLGİLİ İPUÇLARI VAR”
“ARANAN KİŞİYLE İLGİLİ İPUÇLARI VAR”

“ARANAN KİŞİYLE İLGİLİ İPUÇLARI VAR”

“Aranan kişiyle ilgili ipuçları var”

A+A-

Ülkemizde yabancı uyruklu bir öğrencinin evinde, iki ayrı türde uyuşturucu ve 217 adet küçük poşet bulunmasıyla ilgili bir kişinin daha arandığı belirtildi
 
Lucas, isim verdi… Tasarrufunda 25 gram hintkeneviri, 10 miligram bonzai, 217 adet küçük naylon poşet bulunan 29 yaşındaki zanlı Weng Phılıp Lucas, uyuşturucuyu aldığını iddia ettiği bir kişinin adını polise verdi.

Emine UYSAL

Evinde, 25 gram hintkeneviri, 10 miligram bonzai, 217 adet küçük naylon poşet bulunan 29 yaşındaki zanlı Weng Phılıp Lucas, uyuşturucuyu aldığını iddia ettiği bir kişinin adını polise verdi.

Polis, adı verilen kişiyle ilgili önemli ipuçları elde ettiklerini belirtti.

“Kanunsuz Uyuşturucu Madde (Sentetik Cannabinoid ve Hintkeneviri) Tasarrufu” suçlamasıyla tutuklanan 29 yaşındaki zanlı Weng Phılıp Lucas, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak tutukluluk süresi 4 gün daha uzatıldı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu’nun huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına savcı yardımcısı Hasan Boşnak, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan polis çavuşu Mehmet Bayram’ı tanık olarak dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Bayram, 21 Temmuz’da, 16.30-17.00 saatleri arasında, Lefkoşa’da zanlı Weng Phılıp Lucas’a ait ikametgâhta kendisine ait kilitli odada mahkeme emrince narkotik ekibi tarafından yapılan aramada; yaklaşık 25 gram ağırlığında (15 adet ayrı küçük poşetlere paketlenmiş) hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan bir adet elle sarılmış sigara izmariti bulunarak emare alındığını kaydetti.

Polis çavuşu Bayram, zanlının laptop çantası içinde yaklaşık 10 miligram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 7 adet naylon poşet ve 1 adet koli bandı, bir ceketin cebinde ise uyuşturucu paketlemede kullanılan 217 adet küçük naylon poşet yanında parmak izi kalmasını önlemekte kullandığına inanılan bir çift eldiven ve üzerinde bir adet hintkeneviri tohumu bulunduğunu anlattı.

Bayram, yine zanlının odasında uyuşturucu satışından elde edildiğine inanılan 300 Euro, 50 stg., 150 dolar, 10 ruble, bin 735 TL nakit para bulunarak emare alındığına işaret etti.

Zanlının üç günlük tutukluluk süresince uyuşturucuyu aldığını iddia ettiği kişiyle ilgili önemli ipuçları elde edildiğini belirten Bayram, maddelerin analize gönderildiğini kaydetti.

Polis çavuşu Mehmet Bayram, zanlının telefon dökümlerinin inceleneceğini söyleyerek, tahkikatın seyrinin değişebileceğine işaret etti.

15 kişinin sorgulandığını, iki kişiden ifade alındığını ve aranan bir kişi olduğunu belirten Bayram, zanlının tahkikat amaçlı 4 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Avukat Ramadan Sanıvar, müvekkilinin uyuşturucu satışı yapmadığını ve bulunan paranın zanlıya ailesi tarafından gönderildiğini savundu.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlının tahkikat amaçlı 4 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.