1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARTIK TELEFONUM ÇALMIYOR!
ARTIK TELEFONUM ÇALMIYOR!

ARTIK TELEFONUM ÇALMIYOR!

Yorgancıoğlu'nu çabuk unuttular!

A+A-

Başbakan olduğu dönemde yüzlerce kişi tarafından aranan Özkan Yorgancıoğlu, dün ilk defa konuştu ve “artık telefonum çalmıyor” dedi.

Başbakanlık görevinden kendi isteğiyle ayrılarak bir ilki gerçekleştiren Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Özkan Yorgancıoğlu görevi bırakmasının ardından ilk canlı yayın programı için Diyalog Tv’yi tercih etti. Yorgancıoğlu, Aytuğ Türkkan’ın hazırlayıp sunduğu Detay programına katılarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başbakan olduğu dönem taleplerin çok yoğun olduğunu ve kapısını çalanın çok olduğunu söyleyen Yorgancıoğlu, görev sonrasında artık bu konuda çok daha rahat.

Yorgancıoğlu, Nasrettin Hoca’nın ‘Ye kürküm ye” hikayesine benzeyen bir durumla karşılaştığını da itiraf ederek “Artık telefonlarım eskisi gibi çalmıyor” dedi.

“Sorumluluktan kaçma gibi bir siyasi duruşum yoktur” diyen Yorgancıoğlu, “Sırtımdaki yük azaldı, kısa bir tatile çıkacağım ve döndüğüm zaman üzerinde çalışacağım projeler var” dedi.

“Artık gelen taleplerden, görüşmelerden ari bir noktadayım” diyerek sözlerini sürdüren  Yorgancıoğlu, “Telefonlarınız eskisi kadar çalıyor mu?” sorusuna “sıfıra inmedi ancak çok azaldı” yanıtı verdi.

Yeniden seçilebilmek için… 

Yorgancıoğlu şöyle konuştu:

“Sistem öyle bir kötü kurgulandı ki eskiden bu yana, bunu değişmek çok da kolay değil… İnsanlar sorunlarının en üst birim tarafından çözülmesinin süratle olacağı inancındadır. İlgili memura gitmek yerine size gelir ya da sizi arar. Mesela bir hastası vardır, doktoruna sormak yerine Sağlık Bakanına ya da müsteşara gider… Vatandaş da haklı ama bu ve bunun gibi konular en üst noktaya taşınıyor… Geçmişte siyasiler gün gele oy istemeye gideceğinde bu insana bir iyilik yapmış olayım diyerek kamu görevlisinin elindeki yetkilileri kendilerinde toplandılar. Yani sorunu ben çözeyim da günü geldiğinde oy istemeye gittiğimde hatırlatayım “tarla sorunun vardı da ben çözdüm sana” gibi söyleyebilmek adına böyle bir sistem yaratıldı. Oysa vatandaşın sorunu çözme noktasında yeniden sistem yaratılmalı.”

Sendika Başkanları koltuktan kalkıyor mu?  

Özkan Yorgancıoğlu kamuda örgütlü sendikalar ile ilgili de çarpıcı ifadeler kullandı. Yorgancıoğlu ülkedeki değerin yüzde 80’ini yaratanın özel sektörde çalışanlar olduğuna dikkat çekerek, “Ama bir bakıyorsunuz değerin yüzde 20’sini (kamu) yaratanlar yüzde 50’sini kullanıyor. Değişim yapmak istiyorsunuz ama kamudaki sendikaların direnciyle karşılaşıyorsunuz. Mesele maaş artışı konusu.. En üsttekiler fazla alıyordu bunu değiştirdik… Am sendikalar karşı çıkıyor. Neden? Çünkü sendika başkanları bakanlar kadar maaş alıyor mesailerle da ondan! Kamudaki sendika yöneticileri siyasileri eleştiriyor koltuktan kalkmaz diye ama merak ediyorum hangi sendika başkanı kaç yıldır başkanlık yapıyor? Kendi konumunu sorgulatmıyor ama karşıdakini sorgulatıyor!”

Ortaklar arası Yardım Heyeti atışması!

Program içerisinde kendininin yardımcısı olarak kabinede görev yapan Serdar Denktaş’ın TC Büyükelçiliği Yardım Heyeti’yle ilgili eleştirilerine yorum yapması istenen Yorgancıoğlu, ilginç bir cümle kullandı.

“Hangi konuda Serdar Bey adım atıyordu da engellediler”  diye soran Yorgancıoğlu, “Yardım Heyeti modeli doğru bir model mi tartışılabilir, değişebilir de… Ama hiçbir devlet verdiği paranın heba edilmesine göz yummaz. Zaten bu noktaya gelmememizin sebeplerinden bir tanesi de budur” dedi. 

Denktaş’tan sosyal medya aracılığıyla cevap!

Bu sözler sosyal medyaya yansıdı. Serdar Denktaş, sosyal medya’da Yorgancıoğlu’na yanıt verdi… Denktaş’ın savunması ortaklar arasındaki çelişkiyi de ortaya koyan cinstendi:

“Özkan beyin söylediklerimi dinlemediği anlaşılıyor..İşin doğrusu CTP üst düzeyinin Sn Halil İbrahim Akça ve Yardım Heyetini sürekli savunma ihtiyacı hissetmesini ve beni suçlu sandalyesine oturtma çabalarına da ben anlam veremiyorum. Biri açıklarsa memnun olurum.”

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.