1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ASBANK SOYGUNUNDA 17 YAŞINDAKİ BİR KİŞİ GÖZALTINDA
ASBANK SOYGUNUNDA 17 YAŞINDAKİ BİR KİŞİ GÖZALTINDA

ASBANK SOYGUNUNDA 17 YAŞINDAKİ BİR KİŞİ GÖZALTINDA

Asbank soygununda 17 yaşındaki bir kişi gözaltında

A+A-

Başkentte Asbank’a giren hırsız şansını denedi ancak sadece bağış kutularındaki paraya erişebildi

 

Emine UYSAL

KKTC’de artarda meydana gelen ve toplumda ciddi huzursuzluğa neden olan hırsızlık ve soygun olayları hız kesmiyor.

Alt katında bulunan tadilat nedeniyle hizmetlerini ikinci katta sürdüren Küçük Kaymaklı bölgesindeki Asbank’a dün gece saatlerinde giren bir kişi, bağış kutularında bulunan parayı çalarak olay yerinden uzaklaştı.

Tadilat yapılan bölümden merdiven basamaklarına ulaşan hırsızın, ikinci katta giriş kapısının yanındaki alçı betopanı söküp, içeri girdiği belirtildi.

Bankaya giren hırsız, banka içinde para bulunmamasından dolayı, Böbrek ve Diyaliz Hastalarına Yardım Derneği’ne ait kutudaki kağıt paraları, Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne ait bağış kutusunu ise olduğu gibi çaldı.

Polis Basın Subaylığı, olayla ilgili “09-10 Kasım tarihleri arasında, 17.30-07.30 saatleri arasında Lefkoşa’da, Şht. Mustafa Ahmet Ruso Caddesi üzerinde faaliyet gösteren ve tadilat halinde bulunan “Asbank” isimli iş yerine giren meçhul şahıs/lar, banka içersinde bulunan Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne ait yardım kutusu ve içerisinde bulunan yaklaşık 400 TL bozuk paralar ile Böbrek ve Diyaliz Hastalarına Yardım Derneği’ne ait yardım kutusu içerisinde bulunan yaklaşık 250 TL banknotu çaldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor” açıklamasını yaptı.

Hırsız kameralara yakalandı

Sabah saat 07.30’da bankaya çalışmak için giden personelin fark ederek haber vermesi üzerine soruşturma başlatan Lefkoşa Polis Müdürlüğü ekipleri, Asbank ve bölgede saatler süren tahkikat yaptı. Olay Yeri İnceleme ekibi, parmak izi araştırması yaptı.

Güvenlik kamera kayıtlarına yakalanan ve eşkali benzeyen 17 yaşlarındaki A. C. V. dün gözaltına alındı. Şüphelinin bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Kıbrıs

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.