1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AŞIKOĞLU, ISTIFA NEDENLERINI AÇIKLADI
AŞIKOĞLU, ISTIFA NEDENLERINI AÇIKLADI

AŞIKOĞLU, ISTIFA NEDENLERINI AÇIKLADI

Aşıkoğlu, istifa nedenlerini açıkladı;

A+A-

 

Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevinden istifa eden Şahap Aşıkoğlu, 7 yıla yakın süredir devam ettiği bu görevden ayrılma nedenini açıkladı. Aşıkoğlu, “Şu anda bulunduğum görevde turizme ve devletimize fayda sağlamakta zorlandığımdan dolayı görevden ayrılma kararımı yazılı olarak Sayın Bakana sundum” ifadelerini kullandı.

7 yıla yakın süredir sürdürdüğü Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevinden istifa eden Şahap Aşıkoğlu, istifası ile ilgili açıklama yaptı. Aşıkoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Tüm Kamuoyuna Saygı ile Duyurulur,

Bildirmek isterim ki, 2009 yılından bu yana 7 yıla yakın bir süredir yürüttüğüm Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevinden ayrılma yönündeki kararımı  bir süre önce almış ve Sayın Bakan ile de paylaşmıştım.

Görev yaptığım süre içerisinde, ne turizm sektörünün, ne bürokratların, ne de bir bakanın ülke turizminin yönetilmesinde tek karar mercii olabileceğine inandım. Tüm bu paydaşların; güçlü sosyal yanıyla birlikte çok önemli bir ekonomik araç olan Turizmin, ilgili kamu kuruluşlarının işbirliğinde, hükümetlerle koordinasyon halinde çalışarak, bir üst akıl oluşturup yönetilmesi gerektiğine inandım.Çünkü turizm sektörü ülkemizin yaşadığımız zaman dilimindeki tek ekonomik ve sosyal çıkış noktasıdır.

Bu anlamda, şu anda bulunduğum görevde turizme ve devletimize fayda sağlamakta zorlandığımdan dolayı 2016 yılı bütçesinin sorunsuz bir şekilde yasallaşmasının ardından geçerli olacak şekilde görevden ayrılma kararımı yazılı olarak Sayın Bakana sundum.

Görevde bulunduğum sürece destek veren, katkı koyan tüm paydaşlara, basına, çalışma arkadaşlarıma ve beni bu göreve layık gören Sayın Bakanlarıma, Sayın Başbakanlarıma ve Sayın Cumhurbaşkanlarıma teşekkürlerimi ve saygılarımı arz ederim.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.