1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ASYA’NIN ACISI HALA TAZE
ASYA’NIN ACISI HALA TAZE

ASYA’NIN ACISI HALA TAZE

Asya’nın acısı hala taze

A+A-

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda 5 Kasım 2015’te meydana gelen feci trafik kazası sonucunda 20 yaşında yaşama veda eden Jale Asya Hilmioğlu’nun acısı dinmedi. Ne ailesi ne de sevenleri Asya’yı unutmadı
Duygu ALAN

Güzelyurt-Lefkoşa Anayolu’nda Mevlevi Kavşağı yakınlarında 5 Kasım 2015 tarihinde meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Jale Asya Hilmioğlu, kalplerde yaşatılmaya devam ediyor.

Jale Asya Hilmioğlu’nun ölümünün birinci yılı nedeni ile ailesi, sabahın erken saatlerinde kaza yerine bir buket çiçek bıraktı. Çiçek anlam yüklüydü. Asya, beyaz papatyalar arasında tek kırmızı gül ile simgelendi.

Ailesi ve sevenleri daha sonra, genç kızın Lefkoşa Kabristanlığı’ndaki kabrini ziyaret etti.

Sevenleri, Asya’yı sevgi ve hasretle andı, dualar etti.
“Asya’yı devlet öldürdü”

Asya’nın ölümü, başta ailesi olmak üzere tüm ülkeyi yasa boğarken birçok vatandaş Asya’nın ölümünden devleti sorumlu tutmuştu.

Jale Asya Hilmioğlu’nun yaşamını yitirmesine sebep olan trafik kazası haberini “Asya’yı devlet öldürdü” başlığı ile manşetten vermişti.

Haberde de belirtildiği üzere, kazaya tanık olan bazı vatandaşlar, “Beton bariyer olsaydı Asya ölmezdi” diye isyan etmiş, yolu kullanan bazı sürücüler ise yetkililere çağrıda bulunarak Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda yol güvenliğinin artırılmasını istemişti.
Olan Asya’ya oldu

Asya’nın ölümünün üzerinden tam bir yıl geçti, ancak söz konusu yolda halen daha yol güvenliği sağlanamadı.

Yol güvenliğini sağlamak maksadı ile projelendirilen Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda çift yönlü New Jersey tipi bariyer döşeme çalışmalarının devam ettirilmesi için Güzelyurt Polis Müdürlüğü birçok kez Karayolları Dairesi’ne uyarı yazısı yazdı. Polis daireye yolladığı uyarı yazısında yolun güvenlikten yoksun olduğunu, mevcut hali ile söz konusu anayolda meydana gelebilecek bir kazanın ölümle neticelenebileceğini belirterek bir an önce projenin tamamlanmasının elzem olduğuna vurgu yaptı.

Vatandaşlar ve basın ise sık sık söz konusu yoldaki ihmali dile getirdi, “Bir ölüm yaşanmadan gerekli güvenlik önlemi alınsın” diye devlete çağrılarda bulunuldu.

Çağrılar duyulmadı, en sonunda hayatının baharında olan Asya, o yolda öldü ancak Asya’nın ölümü de neticeyi değiştirmedi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.