1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HATIRALAR KALDI!
HATIRALAR KALDI!

HATIRALAR KALDI!

Hatıralar kaldı!

A+A-

1939 yılından beridir hizmette olan Lefkoşa Belediye Pazarı'nın birçok noktasında geçmişin izleri duruyor

Ceren ÖZBİL

Ülkede bir kuşağın anılarını barındıran Lefkoşa Belediye Pazarı'nın (Bandabuliya) müşteri sayısı artık yok denecek kadar az.

Sadece pazar içinde yer alan manavlara az sayıda da olsa müşteri gidiyor. Bazen turistler, tarihi açından da büyük önem taşıyan belediye pazarını ziyaret ediyor.

Ancak her ne kadar belediye pazarının müşterisi azalsa da çocukluk ve gençlik yıllarını orada geçiren esnaf, pazarı terk etmiyor.

Bir çok esnaf dükkanının duvarlarında, belediye pazarında geçmişte çekilen ve zamanında orada esnaf olup yaşamını yitirmiş yakınlarının fotoğraflarını asılı tutuyor.

Geçmişi izleri duruyor

1939 yılından beridir hizmette olan Lefkoşa Belediye Pazarı'nın birçok noktasında geçmişin izleri duruyor.

1974 öncesinde Türk ve Rumların dükkanlarının bulunduğu bu pazardaki dükkanların levhalarında hâlâ Türkçe ve Rumca yazılar görülebiliyor.

Görüntü değişse de hatırlayanlar var

Pazarın bazı noktaları 1974 yılından sonra yenilenmiş olsa da hâlâ dün gibi hangi bölümde ve hangi dükkanda ne satıldığını hatırlayanlar var.

Geçmişte domuz etinin satıldığı alanda şimdi, kuyumcu ve zurnacı yer alırken, Rumların dini inançları doğrultusunda mum yapılan dükkan ise ambar olarak kullanılıyor.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.